Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ερωτικό καβγαδάκι Παπανδρέου - Σαμαρά με φόντο την Κρίση...

Το σύστημα της διαπλοκής προστατεύει απόλυτα τον αρχηγό Αντώνη. Ούτε καν ο Λαζόπουλος τον συμπεριλαμβάνει στη σάτιρά του. Μένει σταθερά στο απυρόβλητο και παρουσιάζεται μόνο θετικά ή έστω ουδέτερα. Στην προσπάθειά τους να αρχίσουν να μειώνουν τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις ανακάλυψαν το καβγαδάκι μεταξύ Γιωργάκη – Αντωνάκη. Για να παρουσιάσουν ως αρχή του διαζυγίου τις τελευταίες επιλογές Παπανδρέου για την εξεταστική στην οικονομία και τα στατιστικά στοιχεία. Στην πραγματικότητα αρχίζει η πίεση προς την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μείνουν άθικτα τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα από την φοροεισπρακτική πολιτική που μόλις ξεκίνησε. Βγαίνουν τα πιόνια στην αρένα. Το παιχνίδι συνεχίζει να είναι στημένο και να καθορίζεται από οικονομικά συμφέροντα. Δεν γίνεται ξαφνικά να ξύπνησε ο Αντώνης και να αποφάσισε ότι σήμερα ξεκινάνε οι μαγκιές για να φοβηθεί το Μαξίμου; Επίσης δε γίνεται το ρόλο της αντιπολίτευσης να έχει αναλάβει ο Παναγιωτακόπουλος και οι μισοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Κάτι έπρεπε να γίνει. Το σύστημα της διαπλοκής κατευθύνει μόνο του τις ισορροπίες. Ο Παναγιωτακόπουλος πρέπει να τους αδειάζει τη γωνιά.
Ο Αντώνης έλαβε εντολές να ...

... ξεκινήσει μια υποτυπώδη αντιπολίτευση γιατί τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα της Νέας Άνοιξης είναι ότι δεν βγαίνει μπρος με στρατηγικές επιλογές. Με ουσιαστικές προτάσεις. Με γλυκανάλατες παρεμβάσεις είναι φυσικό να εμφανίζεται ανύπαρκτη η αντιπολίτευση και να κλέβει την παράσταση, με τον επικοινωνιακό του τρόπο, ο Καρατζαφέρης . Η στάση του οποίου έχει πράγματι εκνευρίσει τους μυστικοσύμβουλους της Νέας Ρηγίλλης. Νόμιζαν ότι θα ξεμπέρδευαν άμεσα μαζί του αλλά οι ελπίδες τους εξανεμίστηκαν. Γι’ αυτό αλλάζουν στρατηγική. Τους έχει υποκλέψει την αυθεντικότητα της γνήσιας δεξιάς ο αρχηγός του ΛΑΟΣ. Εκεί γίνεται ο σαματάς. Και εκνευρίστηκε ο Σαμαράς. Το φυσάνε και δεν κρυώνει. Ένας πανεύκολος αντίπαλος τους βγαίνει σκληρός ανταγωνιστής, μέσα στο μαγαζί τους.
Ακόμα και η πρόταση του Σαμαρά για εξεταστική από το 1980 δεν του βγήκε. Κατάντησε ανέκδοτο η προσπάθεια να κλέψει τις εντυπώσεις. Για πρώτη φορά φάνηκε καθαρά ο λαϊκισμός της νέας Πολιτικής Άνοιξης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :