Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Κουρελόχαρτο κατάντησαν το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας

Κανένας δεν περίμενε από τους «πάνσοφους» συμβουλάτορες του προέδρου Αντώνη να τηρήσουν τα προσχήματα και να ακολουθήσουν κατά γράμμα το καταστατικό του κόμματος. Οι προτεραιότητές τους, προσκρούουν στο μοντέλο του κόμματος που θέλουν να καθιερώσουν στο εσωτερικό της ΝΔ  και στο πρόσωπο που θέλουν να δείχνει προς τα έξω.
Σκοπός τους είναι η ισχυροποίηση του αρχηγού Αντώνη, η δημιουργία ενός απόλυτα αρχηγικού κόμματος, η πλήρης εξασθένηση των καταστατικών οργάνων και η αποδυνάμωση των συνέδρων. Οι σύνεδροι ειδικότερα πρέπει απλά να χειροκροτάνε και να επικροτούν δια βοής τις προτάσεις του προέδρου.
Καταστάσεις που θυμίζουν ΠΑΣΟΚ την εποχή του Ανδρέα. Οπότε και οι διαφωνούντες μάθαιναν από τηλεοράσεως την αποπομπή τους. Εκεί οδεύει και η Νέα Δημοκρατία.
Σε ένα δίπολο όπου από τη μια μεριά θα βρίσκεται ο αρχηγός και οι αφοσιωμένοι σύμβουλοί του (σε συνθήκες ΠΟΛΑΝ) και από την άλλη η άφωνη Νέα Δημοκρατία. Ισορροπία που δημιουργεί από μόνη της παραφωνίες.
Ήδη πολλά στελέχη αισθάνονται τον βίαιο παραμερισμό τους. Η προσπάθεια του πλήρους εσωτερικού ελέγχου είναι σίγουρο ότι δεν αποτελεί άνοιγμα προς τη βάση, ούτε προς την κοινωνία. Δημιουργεί νέες συνθήκες σήψης, συγκρούσεων και προκαλεί την οργή των παραμελημένων στελεχών που βλέπουν με πολύ μεγάλη καχυποψία και δυσφορία την πλήρη επικράτηση των ανοιξιάτικων μεθόδων στο εσωτερικό ενός μεγάλου κεντροδεξιού και φιλελεύθερου κόμματος ….

Δεν υπάρχουν σχόλια :