Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Τα νέα από την "Μάχη της Κρήτης"

Συνάντηση με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου είχε το πρωί ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νεκτάριος Σερμάκης.
Αντικείμενο της συζήτησης η οικονομική κρίση και πως αυτή επηρέασε τα νοικοκυριά της Κρήτης.
Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Γιώργος Σκουλατάκης έκανε πλήρη ενημέρωση τόσο για τα ποσοστά της ανεργίας που έχουν ξεπεράσει το 13% στο νησί, με αυξητική τάση λόγω και του κλεισίματος των ξενοδοχείων , αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους χώρους εργασίας καθώς οι απασχολούμενοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις ............
...............
περικοπές μισθών, τη μη τήρηση των συλλογικών συμβάσεων, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι αυτό που πρέπει να κερδιθεί είναι το στοίχημα της ανάπτυξης και της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Διότι αυτομάτως και οι θέσεις εργασίας θα διασφαλιστούν και το κυριότερο θα μπορέσουν να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.
Τόνισε επίσης ότι ο τομέας της απασχόλησης αλλά και της ενίσχυσης των επιχειρήσεων μικρών ή μεγάλων είναι στις πρώτες προτεραιότητες του. Την ίδια ώρα και μετά την προεκλογική ομιλία των Χανίων που κέρδισε τις εντυπώσεις συνεχίζονται και οι περιοδείες των κλιμακίων του συνδυασμού σε όλο το νησί.
Στο νομό Ηρακλείου ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νεκτάριος Σερμάκης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα περιοδεύσουν απόψε στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.
Στο νομό Λασιθίου συνεχίστηκαν οι περιοδείες στην Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο και την περιοχή της Κριτσάς.
Αύριο το πρώι (4-11-10) ο κλιμάκιο του συνδυασμού με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου θα βρίσκεται στο νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου έχει οριστεί συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου στις 10π.μ.
Στο Ρέθυμνο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Μαλλιαρός και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα περιοδεύσουν απόψε στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :