Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Τα Χανιά έστειλαν το μήνυμα!

«Αυτή την μάχη για την Κρήτη μπορούμε να την κερδίσουμε απέναντι σε όλα τα προγνωστικά και κόντρα σε απειλές και πιέσεις» υποστήριξε χθες το βράδυ από τα Χανιά η πρώην υπουργός και ανεξάρτητη Βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Γιαννουλάκη.
Στην εκδήλωση εκτός του κ. Γιαννουλάκη, απηύθυναν χαιρετισμό ο... υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Μανώλης Παπαδάκης και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Όπως τόνισε στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη, μπροστά σ' ένα πολυπληθές κοινό, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, «αυτή την μάχη για την Κρήτη μπορούμε να την κερδίσουμε, γιατί δίνουμε ένα αγώνα, τον οποίο πιστεύουμε και όχι επειδή κάποιοι μας είπαν ότι πρέπει να τον κάνουμε.
Μπορούμε να την κερδίσουμε γιατί έχουμε πρόγραμμα, έχουμε σχέδιο, έχουμε απαντήσεις για τα προβλήματα, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η Κρήτη.
Μπορούμε να την κερδίσουμε γιατί εμείς οι Κρητικοί ξέρουμε ότι το ζητούμενο για τον τόπο μας δεν είναι η εκλογή ενός Περιφερειάρχη, ο οποίος απλώς θ' αναπαράγει την Κυβερνητική πολιτική στο νησί μας. Ούτε η προσπάθεια απλώς να συμμαζευτεί ό,τι απέμεινε από την άλλοτε φιλελεύθερη παράταξη.
Το ζητούμενο για την Κρήτη σήμερα είναι η νέα περίοδος του «Καλλικράτη» να την βρει πιο ενωμένη από ποτέ, να την βρει έτοιμη να διεκδικήσει, χωρίς τις αγκυλώσεις και τις δεσμεύσεις του παρελθόντος. Γι' αυτό μπορούμε να κερδίσουμε. Γιατί δική μας έγνοια είναι να δένουμε με κάθε τρόπο, σε κάθε επίπεδο μάχη για την Κρήτη».
Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε εξάλλου ότι «ελεύθερα και περήφανα να στείλουμε εμείς οι Κρητικοί διπλό μήνυμα: Και προς την Κυβέρνηση, γιατί είναι κατώτερη των περιστάσεων και προς την αξιωματική αντιπολίτευση, που ρέπει προς τον λαϊκισμό και την δημαγωγία. Είναι συνηθισμένη διαδρομή και επώδυνη συνταγή για τον τόπο οι Πολιτικοί να βάζουν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από την σταθερότητα και την αποτελεσματική πολιτική, που απαιτεί το συμφέρον του τόπου. Το έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου με την ανεύθυνη και απελπισμένη του επιλογή να πάει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Το είχε όμως ήδη προλάβει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, όταν όλο αυτό το διάστημα επιχειρεί να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών και τις θυσίες που καλούνται να κάνουν, συναγωνιζόμενος επάξια τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντιευρωπαϊσμό, χωρίς όμως να λέει κουβέντα για το πως μπορεί να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της».
Και η κυρία Μπακογιάννη κατέληξε λέγοντας: «Αδέλφια μου Κρητικοί. Τα Χανιά σήμερα το βράδυ έστειλαν το μήνυμα. Μην υποστείλετε τη σημαία του αγώνα. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα. Αυτό σας ζητάω σήμερα το βράδυ από την πόλη μου, απ' τον τόπο που μ' έχει γαλουχήσει, που μ' έχει μπολιάσει το πανίσχυρο «μπόλι» της λευτεριάς και της δημοκρατίας. Ζητώ και πάλι τη δύναμή σας και την αγάπη σας, για να πετάξω. Και σας υπόσχομαι στο λόγο μιας Κρητικιάς ότι η καρδιά μου και η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για εσάς».
Ο Δημήτρης Γιαννουλάκης υπογράμμισε απ' την πλευρά του ότι «κάποιοι θα διαψευστούν από τα προγνωστικά τους. Όλοι αυτοί που σ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ρίχνουν λάσπη υβρίζοντας θα λάβουν τις απαντήσεις τους από ένα συνδυασμό, που έχει λάβει πλέον την μορφή κινήματος, που δεν θεωρεί δεδομένους τους ψηφοφόρους υποτιμώντας τους. Όσοι έκαναν λάθος να υποτιμήσουν τους ανθρώπους της Κρήτης θ' ακούσουν τα δυνατά μαντάτα. Θα καταλάβουν ότι οι Κρητικοί σαμάρι και Σαμαρά στη ράχη τους δεν βάζουν».
Προέβλεψε επίσης ότι ο συνδυασμός «Μάχη για την Κρήτη» θα είναι παρών στο δεύτερο γύρο και εκεί θα δώσει την πραγματική μάχη. «Η πρωτοβουλία μας ξεκίνησε βήμα-βήμα και έγινε ένα μεγάλο, ένα δυνατό παγκρήτιο κίνημα ελεύθερων και περήφανων ανθρώπων. Ένα κίνημα που θα ταράξει τα νερά. Την Κυριακή το βράδυ θα στραφούν στην Κρήτη τα βλέμματα όλης της Ελλάδας. Θα στείλουμε παντού το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει. Την Κυριακή θα μιλήσει η καρδιά, το φιλότιμο, η λεβεντιά των Κρητικών».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γιαννουλάκης επεσήμανε: «Στην αρχή κάποιοι πολλοί στάθηκαν με δυσπιστία απέναντί μας. Σήμερα κάποιοι άλλοι έχουν αρχίσει να πετάνε λάσπη, να συκοφαντούν και να υβρίζουν. Να μιλούν περιφρονητικά γι' ανθρώπους
με πολύ σημαντικότερη παρουσία στην πολιτική απ' ότι οι ίδιοι. Αλλιώς τα περίμεναν φαίνεται και αλλιώς τα βρήκαν. Είχαν πιστέψει ότι οι σφραγίδες θα κερδίσουν τους ανθρώπους.
Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Οι άνθρωποι γράφουν ιστορία και όχι οι σφραγίδες. Η Κρήτη έχει αδικηθεί όλα αυτά τα χρόνια και θα πρέπει να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται και της αξίζουν. Εδώ και χρόνια παραμένει στάσιμη. Η ανεργία πέρυσι αυξήθηκε σχεδόν 3 μονάδες. Η απορροφητικότητα των κονδυλίων παραμένει χαμηλή».
Εξάλλου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης υποστήριξε ότι «ο κόσμος που συγκεντρώθηκε εδώ σήμερα είναι πάρα πολύς. Αυτό είναι κάτι σημαντικό και μας δίνει ασφαλώς κουράγιο και αισιοδοξία για το μέλλον. Σε σχέση με άλλες συγκεντρώσεις άλλων υποψηφίων εδώ στα Χανιά για την Περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση, όσον αφορά το πλήθος και τον ενθουσιασμό. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, γιατί εκτός απ' αυτό που γίνεται απόψε εδώ έχουμε και μια εικόνα όλης της Κρήτης, η οποία μας γεμίζει αισιοδοξία. Αλλά και τ' αποτελέσματα εκτιμήσεων μας δίνουν θάρρος γιατί δείχνουν ότι θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή, μαζί με τον συνδυασμό του κυρίου Αρναουτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :