Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ποιοι φοβούνται τη Ντόρα…;

Όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τη Ντόρα Μπακογιάννη μέσα στο «κάδρο» της ΝΔ διαπράττουν τεράστιο λάθος. Λάθος που θα καταφανεί εάν και όταν η πρώην υπουργός προχωρήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα και κατέλθει στις εκλογές. Τότε θα διαπιστώσουν, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επιδιώκει να γίνει η «νέα» ή η «άλλη» Νέα Δημοκρατία. Το προϊόν αυτό είναι σάπιο, γεμάτο ενοχές, σκάνδαλα και εγκληματικές ευθύνες για την παρ’ ολίγον χρεοκοπία της χώρας, που γλυτώσαμε χάρη και μόνο στο Μνημόνιο.
Η ΝΔ, ιδιαίτερα με αρχηγό της τον κατεξοχήν διαπλεκόμενο και αφερέγγυο Αντώνη Σαμαρά, πορεύεται ήδη στην «οδό αναπαύσεως», θυμίζοντας την ΕΔΗΚ της μεταχουντικής περιόδου. Τα κύκνεια άσματα των ψυχωτικών που συγκροτούν τη νέα ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης-Συγγρού μαρτυρούν τον...εναγώνιο επιθανάτιο ρόγχο ενός «πολιτικού ζόμπι» (για να θυμηθούμε και τη… χορευταρού Πιπιλή) που αρνείται να αντιμετωπίσει τη μοίρα του…
Το Φόρουμ για την Ελλάδα δεν απευθύνεται σε «απογοητευμένους» πρώην Νεοδημοκράτες. Όχι μόνο σ’ αυτούς. Πρόκειται για γενικό προσκλητήριο στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, που εγκλωβισμένες εδώ και 40 χρόνια στο δικομματικό πελατειακό σύστημα της παρακμής καταπνίγονται από τους «αετονύχηδες» της αρπαχτής και του εφήμερου βολέματος. Τις δυνάμεις εκείνες που δεκαετίες τώρα έβλεπαν τη συντριβή να έρχεται και προειδοποιούσαν χωρίς κανείς να τους ακούει. Αντιθέτως, το ένοχο πολιτικό σύστημα του χθες τους κότσαρε την ψευδεπίγραφη ταμπέλα του «νεοφιλελεύθερου», για να ακυρώσει την απήχησή τους στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα, η τελευταία, θέλοντας και μη, διαπιστώνει πόσο δίκιο είχαν όλοι εκείνοι που προειδοποιούσαν και πόσο ωμά και απάνθρωπα τους ενέπαιξαν οι «αλχημιστές» των «τρίτων δρόμων», των «πράσινων αλόγων» και των δήθεν «κοινωνικών» ιδεολογημάτων (π.χ. ο αδόκιμος και άνευ αντικειμένου «κοινωνικός φιλελευθερισμός» του Σαμαρά).
Η Ντόρα Μπακογιάννη πολιορκεί πολιτικά το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αφού δίνει την ευκαιρία σε υγιείς και πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις να απελευθερωθούν από τα βορβορώδη «μαντριά» τους και να συμπορευθούν «για την Ελλάδα». Αναζητώντας από κοινού, με διάλογο και ζύμωση, τις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές λύσεις στα χρονίζοντα και κακοφορμισμένα προβλήματα του τόπου. Χωρίς ψευδομεσσιανιές «αυθεντίες», χωρίς νοσηρούς «αρχηγισμούς», που μας έφτασαν ως εδώ.
Για όλα αυτά, το τολμηρό και πρωτοποριακό εγχείρημα της Ντόρας προκαλεί εφιάλτες όχι μόνο στο Σαμαρά και το επιτελείο του, αλλά -και ίσως περισσότερο- στον κύριο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ! Το ΠΑΣΟΚ που έχει ιστορικά και αντικειμενικά τη μεγαλύτερη ευθύνη στη Μεταπολίτευση για τη λάθος ρότα που πήρε η χώρα και τις οδυνηρές στρεβλώσεις στην οικονομία, την κοινωνία, τη δημοκρατία. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δυνάμεις με θετικούς προβληματισμούς αντίστοιχους με εκείνους που η κυρία Μπακογιάννη τοποθετεί στο επίκεντρο του Φόρουμ.
Aυτό προκαλεί πανικό στο σημερινό Πρωθυπουργό που άρπαξε την εξουσία πριν από 10 μήνες με πρωτοφανή ψέματα και πολιτικαντισμούς. Αυτός φοβάται τη Ντόρα πιο πολύ και από τον ομογάλακτο συγκάτοικό του Αντώνη Σαμαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :