Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ποιά είναι η «Σέχτα Επαναστατών»

Σε απευθείας χτύπημα κατά του δημοσιογραφικού κόσμου και των ΜΜΕ φαίνεται να προχώρησε η «Σέχτα Επαναστατών», με την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας. Μετά την επίθεσή της μάλιστα η τρομοκρατική οργάνωση στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER ισχυρίσθηκε πως αυτή αποτελούσε «τελεσίγραφο για τους δημοσιογράφους-μηχανές του φόβου, που βρίσκονται στο απυρόβλητο και παραπληροφορούν, υποβιβάζοντας τον κώδικα των συμβάντων». Ανέφερε επίσης ευθέως ότι στόχο της αποτελούν οι αστυνομικοί και οι δημοσιογράφοι. Με επίθεση άλλωστε σε αστυνομικό τμήμα έκανε η Σέχτα Επαναστατών την εμφάνισή της. Με την επίθεση συγκεκριμένα στο  ........

......... Α.Τ. Κορυδαλλού, με πυροβολισμούς και ρίψη μίας χειροβομβίδας, στις 3 Φεβρουαρίου 2009. Η προκήρυξη της οργάνωσης βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου 2009, τέσσερις άγνωστοι επιτέθηκαν με ρίψεις πυροβολισμών από δύο όπλα στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Από τα πυρά καταστράφηκαν αυτοκίνητα του καναλιού, αλλά δεν εξερράγη ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που εκσφενδόνισαν. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη, την οποία άφησε στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης 4, όπου το 1998 τραυματίσθηκε θανάσιμα η όμηρος του Σορίν Ματέι Αμαλία Γκινάκη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, στη «Σέχτα Επαναστατών» αποδίδεται η δολοφονία στις 17 Ιουνίου στα Πατήσια, υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που φρουρούσε μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ. από όπλα πού είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση.
Η Σέχτα Επαναστατών φέρεται επίσης να διατηρεί σχέσεις, αλλά άγνωστο σε ποιον βαθμό, με άλλες οργανώσεις της «νεότερης γενιάς» αλλά έχει διαχωρίσει τη θέση της από την δράση της «17 Νοέμβρη» και του «Επαναστατικού Αγώνα».
Όσον αφορά τον αδικοχαμένο Σωκράτη Γκιόλια, το υστερόγραφο στην προκήρυξή τους στις 5 Φεβρουαρίου 2009 φανερώνει πολλά για το «αδίστακτο» σκεπτικό τους. «Ίσως κάποιοι να σοκάρονται απ΄την κυνικότητα μας και να μιλάνε για “έλλειψη πολιτικού και ιδεολογικού υπόβαθρου”. Εμείς όμως δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να δικαιολογήσουμε η ακόμα και να επεξηγήσουμε τη δράση μας. Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο» ανέφεραν. Δυστυχώς έκαναν πράξη αυτό που απειλούσαν στην προκήρυξή τους για την επίθεση στο ALTER. «Κύριοι δημοσιογράφοι ήρθαμε στην πόρτα σας. Την επόμενη φορά όμως θα έλθουμε στα σπίτια σας» έλεγαν και το έπραξαν με ένα χτύπημα- «σοκ»…

Δεν υπάρχουν σχόλια :