Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Οι συνοδοιπόροι της Ντόρας Μπακογιάννη

Περισσότερα από 1.500 τα στελέχη που συγκροτούν το «Φόρουμ για την Ελλάδα»

Σε περισσότερους από 1.500 έχουν φτάσει, εντός πέντε ημερών, οι 53 πρώτοι συνοδοιπόροι της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στο «Φόρουμ για την Ελλάδα». Στον βαθμό που μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, όντως, στελέχη χωρίς προηγούμενη εμπλοκή στα κομματικά δρώμενα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών μπορεί να αισιοδοξεί ότι ο βασικός στόχος της συγκρότησης του Φόρουμ, η ανάδειξη δηλαδή νέων προσώπων, θα επιτευχθεί.
Ηδη την επομένη της διαδικτυακής ίδρυσης του φόρουμ, το βάπτισμα του πυρός στα μέσα επικοινωνίας πήραν, εκτός του Γιάννη Οικονόμου, πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, που υπήρξε και εκπρόσωπος της κ. Μπακογιάννη κατά την εσωκομματική εκλογή στη Ν. Δ., ο δικηγόρος Θάνος Καρβέλης, ο δημόσιος υπάλληλος Νίκος Παγώνης και ο επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών Τάσος Χατζηβασιλείου.
Θέση γενικού διευθυντή στο Φόρουμ αναλαμβάνει ο... κ. Γιώργος Αναστασόπουλος, επί σειρά ετών συνεργάτης του κ. Κ. Χατζηδάκη στα υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης, διαγράφοντας πλέον διακριτή πορεία σε σχέση με τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο.
Συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη επιμένουν ότι, αρχής γενομένης από τα τέλη Αυγούστου και με προτεραιότητα την οικονομία, σειρά στελεχών θα εμφανιστούν στην πρώτη γραμμή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ομάδων εργασίας και άλλων πρωτοβουλιών του Φόρουμ. Στόχος των εκδηλώσεων θα είναι αφενός η ανάδειξη σειράς θεμάτων, αφετέρου η προβολή υλοποιήσιμων θέσεων για την οικονομική ανάπτυξη, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κοινωνικού κράτους, το μοντέλο διακυβέρνησης, τη θεσμική θωράκιση της πολιτικής. Και μέσω αυτών, η προσέλκυση όχι μόνον στελεχών αλλά και ψηφοφόρων, άλλως η συγκρότηση ενός πολιτικού χώρου, που η ίδια η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ως «κέντρο».Το Φόρουμ θα δραστηριοποιείται, σε σύντομο χρονικό διάστημα, παράλληλα και με τον κομματικό σχηματισμό που, όπως όλα δείχνουν, θα ιδρύσει η κ. Μπακογιάννη, μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Θα πάω σε κόμμα», αναγνώρισε προ ημερών η ίδια στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτή δεν θα είναι μία προσωπική προσπάθεια «όπως της Πολιτικής Ανοιξης ή της ΔΗΑΝΑ ή ακόμα και του ΔΗΚΚΙ που ήταν χαμένες περιπτώσεις». Η ιδεολογικοποίηση της προσπάθειας, παράλληλα με τη διαμόρφωση των οργανωτικών θεμελίων για το εγχείρημα αποτελούν το πρωταρχικό μέλημα της κ. Μπακογιάννη και των συνεργατών της (Δημ. Ζαφειριάδης, Δημ. Κατσούδας, Γ. Οικονόμου, Αλεξία και Κωστής Μπακογιάννης, Παν. Αντωνόπουλος, Παν. Γεωργόπουλος) και του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Φλέσσα που διατηρεί μακρά συνεργασία μαζί της.
Ως προς τα εν ενεργεία πολιτικά στελέχη, αυτά δεν αναμένεται να λείψουν από τις γραμμές του υπό ίδρυση κόμματος. Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, επικοινώνησαν με την κ. Μπακογιάννη, τις προηγούμενες ημέρες, εκφράζοντας τη στήριξή τους. Μεταπηδήσεις δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν από την προκήρυξη εκλογών, εκτός και αν εξαιτίας κάποιας πολιτικής αφορμής υπάρξουν νωρίτερα διαγραφές ή κινήσεις ανεξαρτητοποίησης από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν. Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :