Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ακάλυπτο αφήνει ο Σαμαράς τον Καραμανλή ….. μέχρι στιγμής.

Μεθαύριο ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο της Siemens. Η σαμαρική Ρηγίλλης αντιμετωπίζει την προσωπική εμπλοκή του Καραμανλή στο σκάνδαλο με μεγάλη περίσκεψη και αρνείται να πάρει θέση. Παρά τις εκατέρωθεν υποσχέσεις αλληλοϋποστήριξης.
Η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ θεωρεί ότι ο Σαμαράς «υποχρεούται» να πάρει θέση και θα πάρει υπέρ του πρώην πρωθυπουργού.
Η ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή προς Σαμαρά έχει προκαλέσει το πρώτο ρήγμα στις σχέσεις του Σαμαρά με τον προκάτοχό του. Φυσικά οι εξηγήσεις που δόθηκαν είναι για γέλια. Μας έστειλε λουλούδια και τον ευχαριστήσαμε. Οπωσδήποτε το background της επιστολής είναι βαθύτερο και οι επιπόλαιες ερμηνείες που δόθηκαν από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, μόνο ζημιά έκαμαν.
Πάντως περίεργες σκέψεις περνάνε από τους ....
εναπομείναντες υπασπιστές στο πλευρό του Καραμανλή μια και οι περισσότεροι έγιναν συνοδοιπόροι του προέδρου Αντώνη.
Αφορούν τον «αποστολέα» της επιστολής προς την Ελευθεροτυπία. Θεωρούν ότι οι κερδισμένοι από την υπόθεση είναι οι ανοιξιάτικοι μυστικοσύμβουλοι που έχουν κάθε λόγο να καθιερώσουν τον δικό τους νεοδεξιό βηματισμό στην ιδεολογία της ΝΔ και τέτοιες κινήσεις ταιριάζουν στην εν γένει πολιτική τους συμπεριφορά.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει ένας διάλογος στην δεξιά πτέρυγα της ΝΔ για απενοχοποίηση των πολιτικών συνδρόμων της ιστορικής δεξιάς και για το οριστικό τέλος της "εποχής του μεσαίου χώρου και του Λούλη". Οι επιθέσεις που έχουν ως στόχο τον πρώην πρωθυπουργό έχουν το ίδιο σημείο εκκίνησης και προέρχονται από το ίδιο ιδεολογικό κέντρο των στελεχών της ΠΟΛΑΝ που έχουν καταλάβει τα υψηλά αξιώματα του κόμματος. Αξιώνουν την πλήρη ιδεολογική υποταγή της κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης στους νεο-δεξιούς πειραματισμούς τους.
Ακόμα και το "ισχυρό χαρτί" ο Καραμανλής οφείλει ως αποτυχημένος να μετατραπεί σε χειροκροτητή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :