Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συναίνεση Γιωργάκη – Αντωνάκη …

Για να αποκτήσει ο πρόεδρος Αντώνης ελευθερία κινήσεων εναντίον Ντόρας και ΛΑΟΣ
Πολλά στελέχη μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι πολύ εκνευρισμένα με την άτυπη συγκυβέρνηση και τις στημένες διαφωνίες Παπανδρέου – Σαμαρά.
«Όχι άλλη συναίνεση» ζητάνε και από το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ και από τη βαθιά δεξιά. Υπάρχουν σημεία σύγκρουσης που μένουν ανεκμετάλλευτα τη στιγμή που θα μπορούσαν να προκαλέσουν έντονη κοινωνική αναταραχή, ωφέλιμη για την επιρροή της ΝΔ.
Ο Σαμαράς πάντως περιμένει να ωριμάσει το  φρούτο της κυβέρνησης και προς το παρόν ανοίγει μόνο εσωτερικά μέτωπα και εξωτερικά προς το ΛΑΟΣ. O «όροφος» του ΛΑΟΣ θεωρείται από τους μυστικοσυμβούλους «σπίτι μας», που κάποιος παρείσακτος (ο Καρατζαφέρης) έχει υφαρπάξει .
H άνευρη αντιπολίτευση έχει τους λόγους της. Πρώτα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο προς ...
Καραμανλή (υπάρχουν πολλά χαρτιά), προς Ντόρα (το «καλύτερο» σενάριο προτείνει διαγραφή της) και προς Καρατζαφέρη (ξεκίνησε ήδη ο ιδεολογικός πόλεμος για την κατάκτηση του λόφου της βαθιάς δεξιάς). Προς το παρόν προβλέπεται απενοχοποίηση της δεξιάς (είναι λάθος το 60-40) και λαϊκισμός δεξιού επιπέδου. Η πόλωση θα επικεντρωθεί προς την πλευρά της Ντόρας και του Καρατζαφέρη. Η σημερινή ατζέντα δεν συμπεριλαμβάνει τον Γιωργάκη και την κυβέρνηση. Αμέσως μετά ο πρόεδρος Αντώνης «νομιμοποιείται» όλως των αντιπολιτευτικών κινήσεων !...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :