Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

«Στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας θα κερδίσουμε τη μάχη»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Παραδόθηκε η Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη  Νομισματική Πολιτική
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος του παρέδωσε την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2009-2010. 
Παραδίδοντας την Έκθεση στον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Προβόπουλος ανέφερε:
Διοικητής ΤτΕ: «Οι προσπάθειες θα είναι επίπονες
 αλλά η χώρα μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες»
«Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Η Κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης έχει σηματοδοτήσει την ισχυρή πολιτική βούληση να αντισταθεί στο δυσμενές κλίμα, το οποίο είναι απόρροια μιας σχετικά μακράς περιόδου από το παρελθόν και νομίζω ότι θα τα καταφέρει να βγούμε από αυτό. Βέβαια, οι προσπάθειες θα είναι επίπονες, δεν θα είναι εύκολη η πορεία, αλλά νομίζω ότι όλοι θα βοηθήσουμε ώστε να ...

... μπορέσει η χώρα μας να ξεπεράσει τις δυσκολίες».
Παραλαμβάνοντας ο κ. Πετσάλνικος την Έκθεση τόνισε:

Πρόεδρος Βουλής: «Στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας
 θα κερδίσουμε τη μάχη»

«Η Έκθεση αυτή έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, γιατί παραδίδεται, όπως είπατε, μέσα σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Υπάρχουν αδυναμίες, διαρθρωτικές και διαχρονικές, όπως και προβλήματα που συσσωρεύτηκαν από το πολύ πρόσφατο παρελθόν και τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε. Τώρα βλέπουμε τις επιπτώσεις και στην εικόνα της Ελλάδας, όπως και γενικότερα στην κατάσταση της χώρας, και βέβαια με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό.
Πιστεύω, όμως, κ. Διοικητά, ότι στηριζόμενοι πάνω απ’ όλα στις δικές μας δυνάμεις, ως χώρα, ως λαός και ως Ελληνισμός, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη και να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα. Θυσίες χρειάζεται να γίνουν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν δεν είναι ευχάριστες. Είναι επώδυνες, αλλά απόλυτα αναγκαίες. Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι οι θυσίες αυτές να πιάσουν τόπο –και πιστεύω ότι θα πιάσουν τόπο– αλλά παράλληλα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα από το παρελθόν. Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά το φορολογικό μας σύστημα, να γίνει επιμερισμός των βαρών. Αυτό επιδιώκει το νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στη Βουλή, να υπάρξει δηλαδή ένας δίκαιος  επιμερισμός των φορολογικών βαρών. Όπως είπα, είναι ένας αγώνας που θα δώσουμε μαζί, ολόκληρος ο Ελληνισμός, και θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :