Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Γιατί υποχώρησε ο Πιτούλης από την διεκδίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας; Τι παίχτηκε στο παρασκήνιο;

Με δήλωσή του ο Θωμάς Πιτούλης υποχώρησε «ατάκτως» από την διεκδίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας και φαίνεται «κέρδισε» επάξια(!) μια θέση Αντιπεριφερειάρχη.
Να υπενθυμίσουμε πως μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ο κ. Πιτούλης έκανε πολύ σκληρές επιθέσεις εναντίον του νυν "γαλάζιου" νομάρχη και υποψηφίου δημάρχου κ. Βασίλη Γιόγιακα. "Εγώ δεν είμαι γυμνοσάλιαγκας", τόνιζε ο κ. Πιτούλης και δήλωνε έτοιμος να διεκδικήσει τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Όμως, για να το παίζεις "αντάρτης" και για να μην καταντάς τελικά "γυμνοσάλιαγκας", πρέπει να έχεις και..."κότσια".
Και όχι μόνο αυτό. Ο κος Πιτούλης αποδέχεται, δια της παραιτήσεως του από την διεκδίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, να γίνει όργανο προς εκμετάλλευση και νεροκουβαλητής ψήφων, τόσο του κου Γιόγιακα, ο οποίος έχει .......

....... κατηγορηθεί από τον πρώην πρόεδρο της Νομαρχιακής της Ν.Δ για χρηματισμό, όσο και του κου Καχριμάνη, ο οποίος ελέγχεται για παράνομες και υπέρμετρες επενδυτικές δραστηριότητες και πλουτισμό, του ιδίου και της οικογενείας του, με απορροφήσεις κονδυλίων, από ευρωπαϊκά προγράμματα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ολόκληρη η δήλωση «υποχώρησης» του Πιτούλη έχει ως εξής:«Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα μηνύματα της κοινωνίας μας αλλά και διαβλέποντας τις πολιτικές εξελίξεις που θα διαμορφωθούν τους επόμενους μήνες, έκρινα σκόπιμο ότι για το καλό του τόπου, η παράταξη στην οποία ανήκω πολιτικά, αλλά και όλες οι κοινωνικές δυνάμεις που με στηρίζουν, να είναι στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου ενωμένες» αναφέρει ο κ. Πιτούλης στην ανακοίνωσή του, δικαιολογώντας την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από το δήμο Ηγουμενίτσας.
«Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα και στην τιμητική πρόσκληση, που μου απηύθυνε ο άξιος Νομάρχης Ιωαννίνων και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, φίλος Αλέκος Καχριμάνης, αποφάσισα να δώσω μαζί με τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, κοινό αγώνα προάσπισης – προώθησης των συμφερόντων και θεμάτων της Θεσπρωτίας και γενικότερα της Ηπείρου από τις θέσεις του νέου εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου».
Εμείς έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
1. Τα «μηνύματα της κοινωνίας» επιτάσσουν να αποχωρήσει από την διεκδίκηση του δήμου, στον οποίο είχε εκλεγεί δύο φορές παραχωρώντας την θέση, στον νυν νομάρχη, πολιτικό φίλο του Καχριμάνη και του Πανοζάχου, τον οποίο σύμπασα η κοινωνία της Θεσπρωτίας, έχει στοχοποιήσει για διαχειριστικές αστοχίες.
2. «Διαβλέποντας τις πολιτικές εξελίξεις» μήπως θεωρεί ότι χάνει τη μάχη της διεκδίκησης και πρέπει να περισωθεί;
3. «Ανταποκρινόμενος στη τιμητική πρόσκληση του άξιου Νομάρχη και φίλου του», μήπως θυμήθηκε ή του θύμισαν ο Καχριμάνης και ο Πανοζάχος, ότι ήλθε η ώρα να επιστρέψει τα οφειλόμενα;

Δεν υπάρχουν σχόλια :