Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Παραιτήσου, κ. Καστανίδη!


Συμβαίνει τώρα!

Ωμή και πρωτόγνωρη απόπειρα παρέμβασης της Εκτελεστικής στη Δικαστική Λειτουργία επιχειρεί ο κυβερνητικός θίασος του Γιωργάκη διά του Υπουργού… Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη! Κάτι που αν είχε συμβεί επί Καραμανλή θα είχαν σηκωθεί παντιέρες «επανάστασης» ενάντια στη «χούντα της Δεξιάς»!!! Τώρα όμως τα διατεταγμένα φιλοπασοκικά ΜΜΕ πασχίζουν να «δικαιολογήσουν» τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αναφερόμενα στο κύρος και την ηθική του… Δεν αμφισβητούμε την ηθική υπόσταση του Υπουργού, όμως η προκλητική του ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί 49 Ανώτατους Αεροπαγίτες ότι δήθεν «έχασαν τον αυτοσεβασμό τους» συνιστά ύψιστο θεσμικό και συνταγματικό ατόπημα, απαράδεκτο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.
Και ο λόγος; Το ότι οι Δικαστές, με συντριπτική πλειοψηφία, αρνήθηκαν να «καρατομήσουν» το Νίκο Ζαγοριανό (πρώην ανακριτή στην υπόθεση του σκανδάλου Siemens), κάτι που θα βόλευε περίφημα την απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να συγκαλύψει τις δικές του σκανδαλώδεις διαπλοκές με την γερμανική εταιρεία και να μεταθέσει τις ευθύνες στη ΝΔ.
Ευτυχώς, οι Έλληνες Δικαστές αποφάσισαν, επιτέλους, να παλέψουν για την πραγματική λειτουργική τους ανεξαρτησία, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η δημοκρατική νομιμότητα. Έτσι, και μόνο έτσι, θα κατοχυρώσουν και τον αυτοσεβασμό τους και το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, κ. Καστανίδη. Όσο για εσάς, κ. Υπουργέ, ήδη τον χάσατε και οφείλετε να πάτε στο σπίτι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :