Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Μήπως να κρεμάσουμε και ένα κόκκινο φωτάκι;

Χθες (σ.σ. την περασμένη Κυριακή) έκανα το λάθος να συμμετάσχω στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτη φορά στην τριετή μου θητεία στο όργανο έφτασα στο σημείο να εξοργιστώ με ανθρώπους που εκτιμώ με αφορμή την κατάντια του οργάνου. Η θεματολογία της Κεντρικής Επιτροπής, θεωρητικά, ήταν η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ και η αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της Περιφερειακής Οργάνωσης. Παράλληλα θα υπήρχαν και εισηγήσεις προς το συνέδριο για αλλαγές στο καταστατικό. Εν ολίγοις θα υπήρχαν σημαντικά ζητήματα προς ψήφιση.
Καθώς έφτανα στο χώρο της συνεδρίασης διαπίστωσα πως δεν υπήρχε μέριμνα για... καρτελάκια των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, άρα δεν υπήρχε έλεγχος στο ποιοι μπαίνουν στην αίθουσα για την συνεδρίαση και κατ’ επέκταση στο ποιοι ψηφίζουν. Επιπρόσθετα δεν υπήρχαν φάκελοι ώστε να μελετήσουν τα μέλη του οργάνου τις προτάσεις και να διαμορφώσουν άποψη, ώστε να ψηφίσουν επί των θεμάτων.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, μέσα στην αναμπουμπούλα “εγκρίθηκε” ο κανονισμός λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ χωρίς φυσικά κανείς να ενημερωθεί για τι ακριβώς ενέκρινε και χωρίς φυσικά να ψηφίσει κανένας. Ομοίως έχω την υποψία πως “εγκρίναμε” και τον κανονισμό της περιφερειακής οργάνωσης καθώς και τις εισηγήσεις προς το συνέδριο.
Το έργο όμως είχε και συνέχεια. Μόλις άνοιξε ο κατάλογος ομιλητών, φρόντισα να δηλώσω την πρόθεση μου να κάνω εισήγηση προς το όργανο. Πρόσεξα πως στο χαρτί σημειώθηκε ο αριθμός 1, δίπλα από το όνομα μου. Περιττό να αναφέρω πως η σειρά μου να μιλήσω δεν έφτασε ποτέ διότι έπρεπε να τελειώσει η συνεδρίαση άρον άρον γιατί “ξεκινούσε η συνεδρίαση του Eurogroup”.
Πριν από εμένα “λακώνισαν” πάρα πολλοί, συμπτωματικά όλοι στελέχη της πλευράς Σαμαρά, οι οποίοι όλως τυχαίως είχαν πάρει τηλέφωνο και είχαν εγγραφεί στη λίστα ομιλητών πριν την συνεδρίαση. Αυτοί λοιπόν άπαξ και αναφέρθηκε πως πρέπει οι εισηγήσεις να είναι σύντομες ώστε να “προλάβουν να μιλήσουν όλοι” φρόντισαν να μας απαγγείλουν Δροσίνη, Παλαμά και γενικώς να ανοίξουν διάλογο με τον Αντώνη Σαμαρά που βιαζόταν να φύγει.
Εκτός από εμένα δεν τοποθετήθηκαν και πολλοί άλλοι. Φυσικά όλοι “ψήφισαν” και “ενέκριναν”. Προφανώς και η συγκεκριμένη συνεδρίαση αποτελεί όνειδος για κάθε δημοκρατικό κόμμα και όλοι εμείς που ήμασταν παρόντες πρέπει να ντρεπόμαστε για την συμμετοχή μας σε αυτή. Προσωπικά πέρα από το να καταθέσω συγκεκριμένες διαφωνίες που έχω στα οργανωτικά θέματα, σκόπευα να ενημερώσω τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και τον Αντώνη Σαμαρά πως κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί σε σχέση με την διαδικτυακή παρουσία του κόμματος και την παρουσία μας στα Social Media.
Απέτυχα να τοποθετηθώ, πρόλαβα όμως να ενημερώσω τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και τον Διευθυντή του κόμματος πως στην σελίδα της ΝΔ στο facebook υπήρχε επί 13 ώρες αναρτημένο κείμενο μέσα από το οποίο κάποια(ή κάποιος για λογαριασμό της) ενημέρωνε για την διαθεσιμότητα της να ικανοποιήσει σεξουαλικές ορέξεις. Στα πλαίσια του ανοικτού κόμματος, προφανώς, ξεπεράσαμε τα όρια που έχει ο ανθρώπινος νους και αποφασίσαμε να κάνουμε την σελίδα μας bulleting board για ροζ αγγελίες. Απλά να φροντίσουμε τουλάχιστον στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου να κρεμάσουμε και ένα κόκκινο φωτάκι απέξω για να ταιριάζει με το περιβάλλον.

Υ.Γ. Εννοείται πως το κόμμα που δίνει την μάχη του διαδικτύου, είχε σε ζωντανή σύνδεση στο διαδίκτυο μόνο την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε και στην ιστοσελίδα μας, μόνο φωτογραφίες του Αντώνη Σαμαρά έχουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :