Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Καραμανλής ο νεότερος, ανάξιος γόνος

Image and video hosting by TinyPicΟ Καραμανλής είναι ο μοιραίος άνθρωπος όχι μόνο για τη Ντόρα, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κωστάκης, όχι ο Κωνσταντίνος. Ανάξιος απόγονος ενός τεράστιου ονόματος κληρονόμησε αβρόχοις ποσίν ένα ολόκληρο κόμμα. Τόκανε μάλιστα με βαρύ στυλ.......

θαρρείς και τον παρακαλούσαν. Ίσως μία από τις πολύ λίγες φορές που δούλεψε στη ζωή του, το 1997. Και μετά τα μούσκεψε, όπως κάθε κακομαθημένος γόνος που έχει μάθει να τον υπηρετούν και να τον ξεσκ... Δεν υπήρξε χειρότερη φυγή από την εξουσία. Τα παράτησε και δεν άφησε τίποτε πίσω του. Ποια επιτυχία έχει να εμφανίσει ως πρωθυποργός; Καμία. Ένα τεράστιο κενό. Η μαύρη τρύπα 2004-2009 και όχι μόνο στα δημοσιονομικά.

Και τελικά τι κατάφερε με την αποχώρησή του; Έκανε -επιλογή του- αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Σ., ένα σκοτεινό πρόσωπο από το παρελθόν, που πληγώνει τους μισούς περίπου νεοδημοκράτες.
Από την οικογενειοκρατία που τον ανέδειξε πέρασε στο φεουδαλισμό της δεξιάς: Γηρασμένοι πληβείοι που τους ξεσήκωσαν για να υπηρετήσουν τον αναλώσιμο εκλεκτό.
Να το πρώτο πρόβλημα: Η Νέα Δημοκρατία ένα φέουδο των Καραμανλήδων.
Και να το μεγάλο πρόβλημα: Ο Καραμανλής, ο ανάξιος γόνος, ο αποτυχημένος.
erpeto-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :