Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Αντιπολίτευση χωρίς ουσία. Σε κενό ιδεών και αέρος.

Προβληματίζονται οι μυστικοσύμβουλοι της Ρηγίλλης για την πτώση στις δημοσκοπήσεις και την πρωτοφανή πτώση στην απήχηση της σημερινής ΝΔ και του Σαμαρά.
Είναι λογικό να ρίχνουν τις ευθύνες σε άλλους και όχι στην μέχρι τώρα ελεεινή συμπεριφορά των κολλητών και αρεστών του προέδρου Αντώνη. Πώς ακριβώς θέλουν να περάσουν στη νέα μεταπολίτευση χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ενώ οι οποιεσδήποτε φωνές για διεξοδικό έλεγχο των πεπραγμένων της προηγούμενης κυβέρνησης, αντιμετωπίζονται ως θύλακες εσωστρέφειας;
Η σημερινή ΝΔ νοσεί (και πρέπει να τονιστεί:στη σαμαρική μορφή της). Είναι πολιτικά ασθενής. Οι κολλητοί του προέδρου όχι απλά θέλουν να θεραπεύσουν την αρρώστια αλλά εργάζονται στην επιβολή μιας αυταρχικής δομής στο εσωτερικό του κόμματος, ώστε να υπονομευθεί η οποιαδήποτε προσπάθεια ειλικρινούς κριτικής. Εδώ βρίσκεται και η μεγαλύτερη αιτία του κενού αντιπολίτευσης που παρουσιάζεται σήμερα στη χώρα μας. Να φανταστείτε ότι το κενό αυτό καλύπτεται από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και γνώριμες προσωπικότητες του κρατικοδίαιτου κομματικού συστήματος. Προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλα τα «καλά παιδιά»!
Η ειλικρίνεια έχει χαθεί σε όλες τις ...
.... βαθμίδες της Νέας Δημοκρατίας. Το κόμμα έχει πάθει λάστιχο. Καραδοκούν και πάλι η υποκρισία, η ευνοιοκρατία, τα συμφέροντα, η οικογενειοκρατία, η καρεκλοθηρία και το προσωπικό βόλεμα. Προβλήματα διαχρονικά στο χώρο της ελληνικής δεξιάς. Κανένας ποτέ δεν επιτρέπεται να τα ακουμπήσει. Προκαλούν εγκαύματα! Όλοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και αρνούνται τις ευθύνες που τους αναλογούν. Να περάσουν λίγες εβδομάδες και θα λένε όλοι ότι έκαμαν την αυτοκριτική τους, ας … προχωρήσουν! Πώς το έβαλε στα πόδια ο προηγούμενος πρωθυπουργός; Κάπως έτσι να συμπεριφέρονται όλοι όταν γίνεται λόγο για κομματικά προβλήματα και για τη θητεία της αποτυχημένης κυβέρνησης Καραμανλή.
Στην κομματική ατζέντα έχουν ήδη στοχοποιηθεί άτομα στα οποία θα επιρριφθούν όλες οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, προσεκτικά να μην ακουμπήσουν καθόλου τον κύριο υπαίτιο της καταστροφής που δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον Καραμανλή. Από τότε που ανακαλύφθηκαν τα εξιλαστήρια θύματα χάθηκε η αυτοκριτική και η πολιτική ειλικρίνεια. Ο Καραμανλής θα περάσει στο απυρόβλητο για να παραμείνει ως χρυσή εφεδρεία του κόμματος, εφόσον αποτύχει να πείσει τον ελληνικό λαό το λαϊκοδεξιό κήρυγμα του Σαμαρά, διανθισμένο με πλούσιες μεταφορές και παρομοιώσεις:λιμνούλες, ποτάμια και ματωμένες καρδιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια :