Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η Ντόρα Μπακογιάννη για την επίσκεψη Λίμπερμαν στην Αθήνα

Η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ και οι εντεινόμενες διμερείς επαφές είναι θετικές εξελίξεις και ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ δύο λαών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να απομακρυνθεί από τις θεμελιώδεις αρχές που χαρακτηρίζουν την πολιτική της χώρας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία εκφράζει την αντίθεση της με τις απόψεις του υπουργού Εξωτερικών και ηγέτη του υπερδεξιού κόμματος του Ισραήλ Μπεϊτενού Αβινγκορ Λίμπερμαν που επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Ελλάδα. Το όραμα του κ. Λίμπερμαν για ένα «εθνικά ομοιογενές» Ισραήλ, από το οποίο θα έχουν εκδιωχθεί καθ' ολοκληρία οι Άραβες κάτοικοι, βρίσκεται στον αντίποδα των ................
....................
βασικών αρχών του φιλελευθερισμού επί των οποίων θεμελιώνεται η πολιτική της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Πρόκειται για μια πολιτική που οδηγεί σε "εθνικές εκκαθαρίσεις", από τις οποίες τόσο έχουν υποφέρει οι λαοί των Βαλκανίων και γενικότερα της Ευρώπης.
Επίσης η υποστήριξη του κ. Λίμπερμαν στους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, όχι μόνον έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, αλλά αποτελεί και σημαντικό αίτιο για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :