Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η Ελλάδα στην παγίδα της δήθεν επιτυχίας

Όλα τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν το νέο δανεισμό της Ελλάδας ως θρίαμβο και τεράστια επιτυχία! Δεν χρειάζεται πλέον τίποτε άλλο η Ελλάδα! Κινδυνεύουν να πάνε πίσω νομοσχέδια  και  μεταρρυθμίσεις που θεωρούνταν πολιτικά ριψοκίνδυνες. «Άστα για τους επόμενους» λες και τα προβλήματα λύθηκαν με την επιβάρυνση νέων δισεκατομμυρίων στην πλάτη του λαού.
Φυσικά ανοίγει και η όρεξη σε κάποιους κρατικοδίαιτους, όχι απλά να συμμετάσχουν (ως όφειλαν) στην αντιμετώπιση της κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα αλλά να «πάρουν» κι’ από πάνω από τα δις που οσονούπω καταφθάνουν! Δανεικά δις φυσικά που θα τα βρούμε πολύ σύντομα μπροστά μας με το ΔΝΤ στο κεφάλι μας.

Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να θέσει κάποιους βασικούς οικονομικούς στόχους και να τηρήσει το σχέδιο απαρέγκλιτα μακριά από κουτοπονηριές και πρόσκαιρες τυμπανοκρουσίες. Οι υπερβολές πάντα βλάπτουν γιατί πολύ γρήγορα και απότομα προσγειώνουν στην πραγματικότητα.
Η ελληνική οικονομία κινδυνεύει εξαιτίας της δημόσιας διοίκησης, της ευνοημένης δημοσιοϋπαλληλικής τάξης και της ανεξέλεγκτης δημόσιας υγείας. Οι ύμνοι στην δήθεν «επιτυχία» της κυβέρνησης είναι παγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :