Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τρίτη επιστολή έστειλε ο Πέτρος Δούκας στον Σαμαρά

 
Για την διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπαιδίου.
Την Τρίτη του επιστολή έστειλε στην ηγεσία της ΝΔ ο Πέτρος Δούκας ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση του Βατοπεδίου, της οποίας και ο ίδιος έπεσε θύμα. Φαίνεται οι συμφωνίες μεταξύ Καραμανλή και Σαμαρά δεν επιτρέπουν να ακουστούν άλλες φωνές και μάλιστα όταν αυτές δεν ανήκουν στο περιβάλλον του συστήματος Σαμαρά.
Ένα περιβάλλον που αντιμετωπίζει εκδηκητικά όποιον υπέπεσε στο σφάλμα να μην στηρίξει τον «μεγάλο» ηγέτη της Πολιτικής Άνοιξης.

Ο Πέτρος Δούκας ζητά τουλάχιστον να συσταθεί ειδική επιτροπή εντός των οργάνων του κόμματος που θα διερευνήσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες (εάν υπάρχουν) των προσώπων που τα ΜΜΕ ενέπλεξαν στην υπόθεση Βατοπαιδίου. Ειδικά ο Πέτρος Δούκας αισθάνεται αδικημένος μια και στο πόρισμα της Βουλής απηλλάγη ευθυνών.

Με όρους πολιτικούς έχει δίκιο να ζητά αυτοκάθαρση της παράταξης. Με όρους κομματικούς έχει χάσει γιατί είναι αποδιοπομπαίος τράγος της υπόθεσης ώστε να περάσουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί υπεύθυνοι που έχουν βρει νέους ρόλους στη νέα Ρηγίλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :