Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ενόχληση στη Ρηγίλλης για τις αρχηγικές κινήσεις Αβραμόπουλου...

H συνάντηση που είχε χθες στο Ελληνικό Αρκαδίας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος πήγε εκεί για το Σαββατοκύριακο (διαβάστε εδώ), προκαλεί ήδη πολλά σχόλια αλλά και προβληματισμούς. Οι προβληματισμοί είναι πιο έντονοι στη Ρηγίλλης όπου υψηλόβαθμα στελέχη σκέπτονταν ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα θελήσει να δώσει, μέσα και από τις "διαρροές" που κάνει, πολιτική χροιά στη συνάντηση αυτή.
Πρώτον διότι έτσι ξαναβγαίνει στο προσκήνιο ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες είχε περάσει σε δεύτερο πλάνο η παρουσία του, κάτι που τον ενοχλούσε πάρα πολύ και δεν τον έκρυβε σε κάποιους συνομιλητές του . Ο κ. Αβραμόπουλος αγωνιά να...

κατοχυρώσει το ρόλο του "νούμερο δύο" στη ΝΔ, μετά τον κ. Σαμαρά, καθώς βλέπει ότι κινούνται και άλλοι προς αυτή την κατεύθυνση όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Δεύτερον, διότι εμφανίζεται ο κ. Αβραμόπουλος συνομιλητής του πρωθυπουργού σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα. Αυτό είναι εξ' αντιδιαστολής μειωτικό για τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τρίτον, διότι η συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό και την όποια σημειολογία έχει, γίνεται λίγες μέρες μετά την παρέμβαση Μητσοτάκη που ζήτησε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με την κοινοβουλευτική στήριξη της ΝΔ. Και μολονότι επισήμως η ΝΔ αρνείται μια τέτοια στήριξη, ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει σταματήσει να τάσσεται υπέρ των συναινέσων βλέποντας μάλιστα και ρόλο για τον εαυτό του σε όλα τα σχετικά σενάρια. Έτσι, ο Μητσοτάκης εμφανίζεται να προτείνει την συναίνεση, ο Αβραμόπουλος με τη συνάντηση να την ...υλοποιεί, ο Παπανδρέου να κερδίσει πόντους και ο Σαμαράς να γίνεται ο "κακός" της υπόθεσης....
Ολα αυτά έχουν δημιουργήσει ενόχληση στον περίγυρο του κ. Σαμαρά όπου καταλαβαίνουν ότι ακόμη κι αν δεν είχε "περιεχόμενο" η συνάντηση αυτή, και μόνο η πραγματοποίησή της παράγει πολιτικές εντυπώσεις. Και ξέρουν ότι σε αυτά τα παιχνίδια ο κ. Αβραμόπουλος είναι πολύ επιτήδειος.

PRESS-GR.blogspot.com: Ενόχληση στη Ρηγίλλης για τον Αβραμόπουλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια :