Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ζητούνται Ηγέτες

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ δύσκολη. Η χώρα έχει ξαναπεράσει τόσο δύσκολες στιγμές. Άλλες πέντε φορές. Και κάθε φορά ευτύχησε να βρίσκονται στα ηνία της, πολιτικοί μεγάλου βεληνεκούς και ευρύτερου πολιτικού φάσματος από τον κομματικό φορέα που εκπροσωπούσαν. Πολιτικών, ικανών στη σύνθεση και την λήψη σκληρών και αντιλαϊκών αποφάσεων, από τα οποία μόνο μακροπρόθεσμα οφέλη προσδοκούνταν.
Όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης που οραματίστηκε την Ελλάδα του 20ού αιώνα, τον Ελευθέριο Βενιζέλο που έχτισε την Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα και το 1929 παρέλαβε μια επίσης διεθνή κρίση που κατέληξε στην λήψη πολύ σκληρών αποφάσεων, του Νικόλαου Πλαστήρα που πέθανε πάμφτωχος και του Κ. Καραμανλή που ξεκίνησε την δεκαετία του 60 να «χτίζει» την σύγχρονη Ελλάδα σε μια κατεστραμμένη απ’ τον Εμφύλιο, έρημη χώρα.
Η λογική της αντιμετώπισης των κρίσεων συνίσταται στην σύνθεση, στην τόλμη, στην αποφασιστικότητα, στην αποτελεσματικότητα και στην πλήρη αδιαφορία για το πολιτικό και κοινωνικό κόστος. Κάπως έτσι πρέπει να κινηθεί και η σημερινή πολιτική ηγεσία. Ακριβώς αντίθετα δηλαδή από την στρατηγική του Σαμαρά και των μυστικοσυμβούλων του, που βρήκαν την ευκαιρία στην κρίση (για την οποία και οι ίδιοι ευθύνονται) για λαϊκισμό, εκχυδαϊσμό της πολιτικής και φτηνή ψηφοθηρική προπαγάνδα. Βρήκαν την ευκαιρία να περιχαρακώσουν ένα ανοιχτό κόμμα και να αρχίσουν να σκάβουν στο παρελθόν για να βρουν τις λαϊκοδεξιές ρίζες τους και την ακροδεξιά τους ταυτότητα. Πολύ θλιβερή πολιτική μοναξιά που δεν ταιριάζει στην Ελλάδα μας, σε αυτή την συγκυρία. Ας βρουν τις ρίζες τους χωρίς εμάς και μακριά από μας!...!
Θα ήταν απίστευτη κακοτυχία για την Ελλάδα να κυβερνούσε σήμερα ο Σαμαράς και οι εθνοπατριώτες του!...! Ή ακόμα χειρότερα εάν κυβερνούσε ο Καραμανλής ο Β’(ήδη μας απειλούν με την "επιστροφή" του!...!), ο οποίος θα παρέπαιε μεταξύ δειλίας και ατολμίας, βλέποντας αμέριμνα από το Μαξίμου (αυτός και η «αγγελική» παρέα του) τη χώρα να καταρρέει!...! Τελικά ο Κωστάκης Καραμανλής αποδείχτηκε ο "καταλληλότερος" για την χρεοκοπία μιας χώρας. Οικονομικά και αξιακά .....

Δεν υπάρχουν σχόλια :