Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Χτυπούν στη Ν.Δ. τα τύμπανα του εμφυλίου

Η ΚΑΛΤ φυσιογνωμία του βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα τείνει να αναδειχθεί σε σύμβολο του νέου εμφυλίου που απειλεί την αξιωματική αντιπολίτευση: τα τύμπανα ήδη ηχούν. Σαμαρικοί εναντίον καραμανλικών! Το πρώτο επεισόδιο διαδραματίστηκε χθες, με πρωταγωνιστή τον εν λόγω βουλευτή- συμπαθέστατο κατά τα λοιπά- που θεωρείται τυπικός εκπρόσωπος των νεο-σαμαρικών της Ρηγίλλης.
ΑΓΝΩΣΤΟ πόθεν παρακινούμενος, ο Τζαβάρας έριξε χθες μια ευθεία βολή εναντίον του Κώστα Καραμανλή, προσωπικώς. Αφού τον λιβάνισε σε στυλ «είναι πολιτικό κεφάλαιο» και τα τοιαύτα, το προχώρησε αλλιώς:
- Κανείς δεν δικαιούται να διακινεί σενάρια για επαναφορά του στην παράταξη με ενοποιητικό ρόλο.
ΟΥΔΕΜΙΑ αμφιβολία μπορεί να υπάρξει για τον στόχο. Αλλωστε, καλλιεργημένος άνθρωπος όπως είναι, διάνθισε την παρέμβασή του και με ολίγον Ηράκλειτο.
- Δις εις τον αυτόν ποταμόν ουκ αν εμβαίης. ΣΤΗΝ ΠΙΟ κατανοητή μετάφραση: «Δεν μπορείς να περάσεις το ίδιο νερό του ποταμού δυο φορές».
Ψίθυροι
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ μια παρένθεση. Ψίθυροι περί της μέλλουσας επιστροφής του τέως πρωθυπουργού για να ενώσει τα κομμάτια και θρύψαλα της Δεξιάς, πράγματι ακούγονται. Ακόμη και εντός της Ν.Δ. στελέχη όπως .........

........... ο Θανάσης Γιαννόπουλος και ο Μάκης Γιακουμάτος, όποτε βρουν ευκαιρία, ρίχνουν την ιδέα της πανστρατιάς, με επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Καρατζαφέρη. Πρώτη παρένθεση μέσα στην παρένθεση: Το ενδεχόμενο να τεθεί και θέμα επιστροφής και του Γιακουμάτου αποκλείστηκε χθες- δεν θα τον διαγράψουν για τις δηλώσεις του περί του Βατοπεδίου, ως πραγματικού σκανδάλου. Δεύτερη παρένθεση μέσα στην παρένθεση: Ο Κώστας Τζαβάρας τυγχάνει κολλητός της Φωτεινής Πιπιλή , η οποία ενέταξε προσφάτως τον Γιώργο Βουλγαράκη στην κατηγορία των ζόμπι. Κλείνουν όλες οι παρενθέσεις και πάμε παρακάτω.
Μειδιάματα και απορίες
ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΙΙΚΟ οι τουφεκιές Τζαβάρα στην αρχή έγιναν δεκτές με μειδιάματα. Εν συνεχεία όμως σημείωσαν ότι πρόκειται για τον
Φωτογραφία
κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. και προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος εσχάτως. Αρα δεν μπορεί να μιλάει στον αέρα. Αποφάσισαν να μην αντιδράσουν. Αλλά τις επόμενες ημέρες θα διερευνηθεί διακριτικώς, η «κατάσταση των πραγμάτων» στη Ρηγίλλης. Ωστε να δώσουν αρμοδίως την απάντηση στο ερώτημα:
«Τι τους έπιασε τώρα αυτούς και φοβούνται επιστροφές;».
Στις 32 του μηνός
ΟΛΑ ΑΥΤΑ βεβαίως δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Διαχέονται σε ολόκληρο το μαγαζί- ακόμη και σ΄ αυτούς που το πήραν απόφαση ότι δεν έχει προκοπή και προτιμούν αυτήν την εποχή να πάνε για ρόδα μυρωμένα, κρίνους, ανθούς και πασχαλιές που έλεγε και ο Κώστας Βουτσάς στην ταινία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». Π.χ. ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που είχε μια τυχαία συνάντηση χθες σ΄ έναν διάδρομο στη Βουλή, με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο .
- Βαγγέλη, σε έψαχνα, πρέπει να τα πούμε, του είπε ο Πάνος.
Ο ΠΡΩΗΝ γραμματέας έκανε πως δεν κατάλαβε. - Δεν μπορώ τώρα.
- Δεν λέω τώρα, αύριο, μεθαύριο. - Δεν μπορώ.
- Ποτέ μπορείς.
- Από Σεπτέμβριο!
ΑΠΟ ΤΟ ύφος του έδειχνε ότι εννοεί στις 32 του Σεπτέμβρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :