Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο Μουρμούρας, ο «σοφός» του Σαμαρά, δεν είχε βγάλει άκυρα τα συμβόλαια μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου;

Περίεργη σύμπτωση θα μου πείτε. Πέντε «σοφούς» έχει ο Σαμαράς. Χρύσανθο Λαζαρίδη, Θεόδωρο Βάρδα, Νότη Μηταράκη, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Μουρμούρα. Ο κ. Μουρμούρας είναι ο μοναδικός καθηγητής που συμμετέχει στην ομάδα των «σοφών» οικονομολόγων που περιστοιχίζουν το Σαμαρά.
Ε λοιπόν. . Στη διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Μουρμούρας είχε τοποθετηθεί ως μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και αργότερα ως πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών. Από τη θέση αυτή είχε «κάψει» τη ΝΔ για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, καταθέτοντας το 2008 στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι 8 από τα 31 συμβόλαια που συνήφθησαν μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου στο πλαίσιο των ανταλλαγών ήταν άκυρα, καθώς οι εν λόγω εκτάσεις είναι δασικές αλλά αποχαρακτηρίστηκαν παράνομα.
Περίεργες συμπτώσεις, έτσι; Και όμως. Οι συμπτώσεις άρχισαν να γίνονται πολλές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο κ. Μουρμούρας συμμετείχε με πράξεις στην πτώση της Κυβέρνησης Καραμανλή. Το σχέδιο αρχηγοποίησης Σαμαρά είχε ξεκινήσει τουλάχιστον πριν από τρία χρόνια και η ομάδα κρούσης που δημιουργήθηκε γύρω του, έκανε τα πάντα για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :