Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Μπήκαμε στη «Νέα Μεταπολίτευση».

Η Ελλάδα πάτησε το κουμπί. Προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Στην Ελλάδα τα πάντα περνάνε μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του «κόμματος»! Και αναλόγως καταλήγουμε σε συμπεράσματα που ευνοούν και τα προσωπικά μας μικροσυμφέροντα. Το βήμα είναι μεγάλο, αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για επανεκκίνηση της Ελλάδας. Αντιστοιχεί σε κάποιο σημείο μηδέν που ακόμα είναι αδιευκρίνιστο γιατί δεν ξέρουμε πού ακριβώς καταλήγει ο δρόμος που επιλέξαμε. Είναι μικροψυχία να κατηγορούμε αυτή τη στιγμή ο ένας τον άλλο. Οι σπατάλες, οι κομπίνες και η ψηφοθηρία μας έφεραν μέχρι εδώ. Όλοι φταίμε. Ας πάμε παρακάτω. Όλοι μαζί να θέσουμε νέους όρους μακριά από κουτοπόνηρες συμπεριφορές και άναρθρες κραυγές.
Η νέα μεταπολίτευση ξεκίνησε χθες. Με την Ελλάδα υπερχρεωμένη και τον ελληνικό λαό να καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το πολιτικό κόστος πάει σε δεύτερη μοίρα και ο ιστορικός χρόνος, σε αυτές τις περιπτώσεις, ανταμείβει τους δυνατούς και αποφασισμένους. Η μεμψιμοιρία τυφλώνει και ο καταλογισμός ευθυνών πληγώνει και σκοτώνει τις επιλογές. Οι επόμενες εκλογές θα δείξουν ποιον θεωρεί ο ελληνικό λαός υπαίτιο της καταστροφής, σε ποιόν ρίχνει τις ευθύνες για την έξοδο από την κρίση και ποιός καλείται να οδηγήσει τη χώρα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Από την εποχή του Μητσοτάκη συζητάμε για μεταρρυθμίσεις και δεν γίνεται τίποτα. Στην αρχή δεν θέλαμε καθόλου την ΕΟΚ. Έπειτα θέλαμε την ΕΟΚ γιατί μας έδινε πακέτα και δεν θέλαμε τις μεταρρυθμίσεις. Η προσφυγή στο ΔΝΤ μας δίνει μια ευκαιρία να δούμε με καλύτερο μάτι τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο ελληνικός λαός υπό την πίεση του λαϊκισμού και την πολιτικής εξαπάτησης άργησε να δει θετικά την είσοδό μας στην ΕΟΚ. Τώρα είναι η ευκαιρία να αντιστραφεί το κλίμα και για τις μεταρρυθμίσει που χρειάζονται στην οικονομική ζωή και στις προσωπικές νοοτροπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :