Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Νέα επιστολή παραίτησης από τη Νέα ΝΔ:"Φθάσαμε, στο σημείο να μην έχουμε – ούτε ΝΕΑ, αλλά ούτε και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ."

Προς κύριο Λευτέρη Ζαγορίτη
Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
Φίλε Λευτέρη,
Οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες, στη Νέα Δημοκρατία και το ρεβανσιστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που φαίνεται να ακολουθεί η νέα ηγεσία του κόμματος, δημιουργεί ερωτηματικά στο λαό και προσβάλει την κομματική μας βάση.
Η απομοίωση των κομματικών στελεχών, που έδωσαν πολύμορφους και πολύχρονους αγώνες, με πίστη και ανιδιοτέλεια και σήμερα θεωρούνται μηχανισμός, προσβάλει την Ιστορική μνήμη.
Η μη λειτουργία των οργάνων, οι αλλαγές και οι απομακρύνσεις οδηγούν σε συρρίκνωση της παράταξης και σε δημιουργία αρχηγικού μοντέλου.
Η διαρχία Σαμαρά – Αβραμόπουλου εξακολουθεί την τακτική πλήρους ελέγχου των πάντων και εξοβελισμού όλων αυτών που στήριξαν την οργάνωση, όταν οι ίδιοι δημιουργούσαν τα προσωπικά τους κόμματα.
Η μη εμπιστοσύνη στα αιρετά στελέχη, που διαχρονικά υπηρέτησαν τη Νέα Δημοκρατία δημιούργησε την .....

..... σημερινή απονέκρωση της οργάνωσης και την έλλειψη ενδιαφέροντος στις προσεχείς εσωκομματικές διεργασίες.
Το κλίμα και οι συμπεριφορές, απομακρύνουν στελέχη, οι αποκλεισμοί περιορίζουν την έκφραση ιδεών και η προσπάθεια πλήρους επικράτησης των στελεχών της ΠΟΛΑΝ, περιορίζει την εσωτερική δημοκρατία.
Δυστυχώς φθάσαμε, στο σημείο να μην έχουμε – ούτε ΝΕΑ, αλλά ούτε και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Συνεπώς καλά σκέπτεται ο κ. Αβραμόπουλος να αλλάξει το όνομα του κόμματος.
Ιδιαίτερα απογοητευτική είναι η στάση – συμπεριφορά της τωρινής ηγεσίας, απέναντι στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Αντί να κάνει την αυτοκριτική της, για την πρόσφατη διακυβέρνηση, και να στηρίζει μια πολιτική εθνικής συνεννόησης, πελαγοδρομεί χωρίς προτάσεις, όπως οφείλει ως κόμμα εξουσίας.
Η έλλειψη τολμηρών προτάσεων για το φορολογικό κα για τον διοικητικό εκσυγχρονισμό της χώρας, αποδεικνύει ότι βολεύεται να είναι απλά κόμμα διαμαρτυρίας και δεν βλέπει ότι γίνεται ουραγός, ακόμη και του Καρατζαφέρη.
Συνεπώς «και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε».
Σήμερα 35 χρόνια μετά την είσοδό μου στην οργάνωση, την οποία υπηρέτησα ανιδιοτελώς, από τη νεολαία, τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τις κομματικές οργανώσεις, εξαντλώντας την κομματική ιεραρχία, αλλά απέχοντας συνειδητά από τη νομή της εξουσίας, τις τρεις φορές που το κόμμα έγινε κυβέρνηση, αισθάνομαι ότι προσβάλλονται οι αγώνες μου εκείνων των περιόδων.
Η τωρινή ηγεσία, που από τακτική εξοβελίζει στελέχη, πολύ σύντομα θα καταλάβει το αδιέξοδο στο οποίο θα οδηγήσει και θα οδηγηθεί.
Η μετατόπιση της στο πολιτικό φάσμα, η εγκατάλειψη του κοινωνικού κέντρου και η σταδιακή εγκατάλειψη του φιλελεύθερου χώρου με στόχο τη δημιουργία ενός καθαρόαιμου δεξιού κόμματος, θα οδηγήσει σε συρρίκνωση και περιθωριοποίηση.
Λόγοι λοιπόν ηθικής τάξεως, κομματικής νομιμότητας, προσωπικών αρχών, πίστης στην ιστορία της παράταξης και σεβασμού των οπαδών μας που βρίσκονται σε δυσμένεια για την αταλάντευτη προσήλωση της στο κόμμα, αποφάσισα:
α) να παραιτηθώ από αιρετό τακτικό μέλος της κεντρικής επιτροπής.
β) Να αποχωρήσω από μέλος της Νέας Δημοκρατίας που σταδιακά μετατρέπεται σε «Σαμαρικό» κόμμα.
Φίλε Λευτέρη,
Θα θυμάμαι πάντα τους πολύχρονους κοινούς μας αγώνες, τις καλές και άσχημες στιγμές στη Νέα Δημοκρατία της καρδιάς μας.
Κοσμάς Α. Πουγαρίδης
Απερχόμενο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :