Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Νόμος «Ντάνιελ Περλ» για την ελευθερία του Τύπου από τον Ομπάμα

President Obama Signs Freedom Of Press Act At White HousePresident Obama Signs Freedom Of Press Act At White HousePresident Obama Signs Freedom Of Press Act At White House
Ο νόμος έχει το όνομα «Ντάνιελ Περλ», του Αμερικανού δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στο Πακιστάν το 2002. Ο Ντάνιελ Περλ ήταν δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal για τη Νότια Ασία. Απήχθη στο Καράτσι τον Ιανουάριο του 2002, όταν προσπάθησε να έρθει σε επαφή με αντάρτες ισλαμιστές. Ο αποκεφαλισμός δημοσιεύτηκε σε διάφορες ισλαμιστικές ιστοσελίδες.
Ο πρόεδρος Ομπάμα, υπέγραψε και δημοσίευσε σήμερα το νόμο για την ελευθερία του Τύπου. Η υπογραφή του νόμου πραγματοποιήθηκε σε μία σύντομη τελετή στο Οβάλ Γραφείο, παρουσία της οικογένειας του Ντάνιελ Περλ.
Αυτό το νομοσχέδιο «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τις βασικές αξίες μας που αφορούν την ελευθερία του Τύπου», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ γύρω του βρισκόταν η οικογένεια του Ντάνιελ Περλ: οι γονείς του, οι δύο αδελφές του, η χήρα του Μαριάν και ο 7χρονος γιος του, που γεννήθηκε τρεις μήνες μετά από τη δολοφονία του.
UPI/Mark Wilson/POOL Photo via Newscom - Content © 2010 Newscom All rights reserved.

Δεν υπάρχουν σχόλια :