Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Δήλωση Παπανδρέου εκ του ασφαλούς για δικαστικές αγωγές κατά των Αμερικάνικων τραπεζών.

Σε συνέντευξη του στο CNN ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δήλωσε σχετικά με τα τελευταία δραματικά γεγονότα στο οικονομικό πατατράκ που έχει πέσει η χώρα μας: «Αυτή τη στιγμή διεξάγεται κοινοβουλευτική έρευνα στην Ελλάδα, η οποία θα κοιτάξει στο παρελθόν για το πώς τα πράγματα κινήθηκαν προς τη λάθος κατεύθυνση και ποιου είδους πρακτικές ήταν αρνητικές».
Στην συνέχεια σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το άν έχει σκοπό να στραφεί δικαστικά κατά των Αμερικάνικων κερδοσκοπικών τραπεζών απάντησε οτι δέν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βέβαια η απάντηση αυτή δέν προεξοφλεί τίποτα σχετικά με το οτι θα γίνει, απο το "δέν μπορώ να αποκλείσω" μέχρι την ώρα που θα γίνει η αγωγή υπάρχουν ακόμα χαώδεις αποστάσεις, άν πραγματικά πραγματοποιήσει την αγωγή θα είναι κάτι το εξαιρετικά θετικό για το κύρος της χώρας μας και τον ίδιο. Εγώ τουλάχιστον προσωρινά το αποκλείω, άν διαψευστώ θα αναθεωρήσω την στάση μου.
Η δήλωση είναι εκ του ασφαλούς γιατί... οι συγκεκριμένες τράπεζες έχουν γνωρίσει ήδη την παγκόσμια κατακραυγή. Είναι βασικά υπεύθυνες για την δυστυχία που επικρατεί σε τεράστιο τμήμα του ανθρώπινου πληθυσμού, ενώ ο ίδιος ο Μπάρακ Ομπάμα έχει στραφεί δικαστικά εναντίον μερικών απο αυτές. Πάντως μόνη η νύξη που έκανε με την μορφή της απειλής είναι αναμφισβήτητα κάποιο πρώτο θετικό βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :