Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε και ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία

Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος, τ. μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΝΟ.ΔΕ Κεντρικού Τομέα και Ιδρυτής και πρόεδρος της ΔΑΚΕ-ΔΕΘ. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
"Κύριε Πρόεδρε,
Υπηρέτησα τη Ν.Δ. επί 32 χρόνια ακριβώς. Είχα την τιμή να υπηρετήσω τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ και τον Κώστα Καραμανλή. Παρά τα σοβαρά λάθη του τελευταίου, κανείς αρχηγός μας δεν σκέφθηκε ποτέ να αλλάξει την ιδεολογία της Ν.Δ.
Όλοι τους απευθύνθηκαν ξεκάθαρα στον κεντρώο και φιλελεύθερο χώρο, ενίσχυσαν την πατριωτική φυσιογνωμία αλλά κανείς δεν μετέβαλε τη Ν.Δ. σε λαϊκιστικό κόμμα, ουρά της αριστεράς.
Είχα την τιμή να υπηρετήσω όλους τους αρχηγούς που με ευθύτητα και χωρίς φόβο απευθύνονταν στον Ελληνικό λαό και με πράξεις διόρθωναν τα .....

..... όποια δικά τους ή άλλων λάθη αλλά και δεν είχαν στο μυαλό τους μια Ν.Δ. μικρή και ασήμαντη μόνο για να εξυπηρετεί τον κλειστό αρχηγικό κύκλο.
Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. στα πρότυπα της διασπαστικής εμπειρίας του 1993, φοβισμένη περιχαρακώνεται σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επανεπιβεβαιωθεί στην εξουσία. Δεν είχε το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες της παράταξης γιατί μόνο έτσι θα έσωζε την πολιτική τιμή της, έναντι του λαού της. Φοβισμένα τραύλισε το όχι στην προσφερόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σωτηρία στην πατρίδα μας πιστεύοντας ότι θα παραμείνει εναλλακτική πολιτική λύση. Διέγραψε ελαφρά τη καρδία ένα ηγετικό στέλεχος αλλά ταυτόχρονα έστειλε το μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζει την πολυσυλλεκτικότητα και απομακρύνει κάθε μέρα και περισσότερα μέλη. Δυστυχώς η Ν.Δ. καθημερινά φυλλοροεί χάνοντας κάθε επαφή με τον λαό της.
Η ηγεσία της Ν.Δ. έχασε την επαφή της με τις δυνάμεις του λαού της γιατί έχασε το ιδεολογικό της στίγμα. Μετατρέπεται πλέον σε ένα κόμμα χωρίς αντίκρισμα ούτε στη Λαϊκή δεξιά, ούτε στη φιλελεύθερη αλλά ούτε και στο πραγματικό πατριωτικό της υπόβαθρο.
Στα γενέθλια ακριβώς της πρώτης μου εγγραφής πριν 32 χρόνια, αποχωρώ από αυτή τη Ν.Δ. και παρακαλώ να με διαγράψετε από τα μητρώα των μελών του κόμματος."
Με εκτίμηση,
Παπαδόπουλος Θεόφιλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :