Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΔΝΤ: Δεν ζητάμε περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Η χαμηλή ανταγωνιστικότητα είναι ένα από τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, εντούτοις, το ΔΝΤ δεν ζητά την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ξεκαθάρισε σήμερα αξιωματούχος του Ταμείου.
Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Καρολάιν Ατκινσον, τόνισε πως «Δεν είναι μέρος του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης και συμφωνούμε ότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα».
Η ίδια επανέλαβε ότι υπάρχει ζήτημα... ανταγωνιστικότητας και τόνισε ότι το οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε θα αλλάξει, αφού τερματιστούν διάφοροι περιορισμοί στη λειτουργία του εμπορίου, ανοίξουν κλειστά επαγγέλματα και υπάρξει περισσότερη ανταγωνιστικότητα.
Παράλληλα εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στο δημόσιο τομέα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον ιδιωτικό.
Η αξιωματούχος του ΔΝΤ κατέληξε τονίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το διπλό πρόβλημα της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και του υψηλού χρέους και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν νομοθετηθεί συγκεκριμένα μέτρα και πολλά εξ αυτών ήδη εφαρμόζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :