Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ο Αντώνης Σαμαράς έχασε οριστικά το στοίχημα του Μεσαίου Χώρου-Κινήσεις απελπισίας του αρχηγού της «ΝΝΔ»

Έντρομοι μπροστά στην πρωτόγνωρη κατρακύλα της «Νέας ΝΔ», οι μυστικοσύμβουλοι του Αντώνη Ζίγδη-Παπαρήγα διακινούν τις τελευταίες μέρες παραπολιτικές ειδήσεις για «επαφές» με «ντορικούς» βουλευτές και άλλα στελέχη με «κεντρώο προφίλ». Με τον τρόπο αυτό πασχίζουν να διασκεδάσουν την παγιωμένη πια αίσθηση για τον ακροδεξιό νεοσυντηρητικό κατήφορο της πάλαι ποτέ Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης. Λες και η πολιτική είναι ζήτημα προσωπικών «επαφών» και «συμφωνιών» με τον ένα ή τον άλλο.

Το πρόβλημα του κ. Σαμαρά είναι πολιτικό και ιδεολογικό. Ο άνθρωπος αισθάνεται «ασφάλεια» μόνο μέσα στο... μικρόκοσμο του καθαρόαιμου ακροδεξιού λόμπυ που τον περιστοιχίζει. Κάθε άλλη προσέγγιση με πρόσωπα που μέχρι τώρα έχουν τεθεί στο περιθώριο δεν πείθει κανένα. Γιατί λυκοφιλίες που χτίζονται πάνω σε εφήμερα προσωπικά «ανταλλάγματα», αδιάφορα για το λαό και την κοινωνία, δεν μπορούν να καλύψουν το τεράστιο ιδεολογικοπολιτικό κενό που έχουν προκαλέσει στην ελληνική Κεντροδεξιά οι στρατηγικές επιλογές του Σαμαρά και των στενών συνεργατών του.

Το ανεύθυνο (κατά δήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) «ΟΧΙ» στο μηχανισμό διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η αρνητική στάση που αναμένεται στις υπόλοιπες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, δεν απαμβλύνεται με την «αξιοποίηση» του Άρη Σπηλιωτόπουλου ή του Σταύρου Δήμα. Η κοινωνία έχει ήδη ξεπεράσει τα πρόσωπα. Ο λαός αναμένει το πραγματικά καινούριο, όχι την όπως-όπως «ανακαίνιση» του παλιού και παρωχημένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :