Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Τα «μαζεύει» ο Σαμαράς μετά τις αντιδράσεις

Να «μαζέψει» τις αντιδράσεις απέναντι στη «διακήρυξή» του για αυτοκάθαρση επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τον «σάλο» που προκάλεσε το ζήτημα στο εσωτερικό της ΝΔ και την δυσαρέσκεια του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Με διαρροή μέσω «κύκλων» αλλά και με την υπεράσπιση του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης στο «Πολιτικό Παρατηρητήριο» που εκδίδει η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, η Ρηγίλλης επιχείρησε σήμερα να «συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα», αλλά αφού προηγουμένως η μεγάλη ζημιά είχε γίνει.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και ο… Αριστοτέλης Παυλίδης εμφανίσθηκε σαν «τιμητής» να τοποθετείται υπέρ της «αυτοκάθαρσης» (αλλά που θα αφορά τους άλλους και όχι τον ίδιο…), ενώ στους κόλπους του κόμματος ξέσπασε μεγάλη κόντρα για το ίδιο ζήτημα.
«Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για αυτοκάθαρση έθεσε το γενικό πλαίσιο πολιτικής. Από εκεί και πέρα ο κ. Σαμαράς θα εξειδικεύσει όποτε θεωρεί εκείνος ότι είναι επιβεβλημένο» ήταν η διαρροή μέσω «κύκλων» της Ρηγίλλης. Στο ίδιο πνεύμα ενδεχομένως εντάσσεται και η πληροφορία ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας επικοινώνησε με τον βουλευτή Θόδωρο Καράογλου και τον επέπληξε για τη δήλωσή του περί «σαβούρας», σε μια έμμεση έτσι διάψευση ότι ο αναπληρωτής τομεάρχης ήταν «λαγός» της ηγεσίας στη συγκεκριμένη αναφορά.
Εκτός από «διαρροές» και φήμες, η Ρηγίλλης προσπάθησε και επισήμως σήμερα να... 


... κατευνάσει τις αντιδράσεις του περιβάλλοντος Καραμανλή για τις τελευταίες κινήσεις Σαμαρά, με το περιεχόμενο του «Πολιτικού Παρατηρητηρίου» που συντάσσει η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού. Σε αυτό αναγνωρίζεται μεν ότι υπήρξαν λάθη αλλά καταγράφονται και αρκετά επιτεύγματα της προηγούμενης διακυβέρνησης. «Το ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας να μετριάσει την καθολική κοινωνική αντίδραση, ενορχηστρώνει μια επικοινωνιακή επίθεση, η οποία στο στόχαστρό της βάζει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής είναι η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία που περιορίζεται μόνο στο διάστημα διακυβέρνησης μετά το 2004, όταν είναι γνωστό ότι οι παθογένειές της έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία του ’80» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο «Πολιτικό Παρατηρητήριο».

Politics News


Δεν υπάρχουν σχόλια :