Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Με αφορμή το ενδεχόμενο έκδοσης κοινού ευρωομολόγου

Στα χαρακώματα Μέρκελ - Γιούνκερ 
Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών με αφορμή την πρόταση για έκδοση ευρωομολόγου, με στόχο να αντιμετωπιστεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Στις επικρίσεις του προέδρου της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ περί «απλοϊκού τρόπου σκέψης» όσον αφορά την πρότασή του για την έκδοση ευρωομολόγου, εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου απάντησε: «Γενικά, δεν βοηθά κανέναν στην Ευρώπη όταν μεμονωμένοι παίκτες αποκαλούν ο ένας τον .............. ................... άλλον μη-Ευρωπαίο. Αυτή η κουβέντα για τον έναν και τον άλλον και κατά του ενός και του άλλου πρέπει να σταματήσει. Οι αγορές προσέχουν την απουσία ενότητας».
«Θα πρέπει να εργαστούμε ήρεμα και να δώσουμε προσοχή. Αυτή είναι η άποψή μου», είπε η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία νωρίτερα είχε απορρίψει την πρόταση του ευρωομολόγου λέγοντας ότι η έκδοσή του θα έδινε λάθος κίνητρα στα κράτη μέλη, που χρειάζονται την πειθαρχία της αγοράς ομολόγων για να υιοθετούν υπεύθυνες οικονομικές πολιτικές.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit, άσκησε κριτική στους γερμανούς αξιωματούχους ότι απέρριψαν την πρότασή του, χωρίς πρώτα να την εξετάσουν διεξοδικά. 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :