Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Θύελλα ήταν και πέρασε(;) στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ

Σκληρή γραμμή υπέρ της μη συμμετοχής εν ενεργεία βουλευτών και πρώην υπουργών στο κυβερνητικό σχήμα τηρεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Τη στάση αυτή τήρησε χθες και κατά την τρίωρη θυελλώδη συνεδρίαση με τα στελέχη της ...


επταμελούς επιτροπής (Ανδρ. Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Φώφη Γεννηματά, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Π. Ευθυμίου, Μ. Ανδρουλάκης). Με τον κ. Βενιζέλο τάχθηκαν οι κ. Σκανδαλίδης και Ανδρουλάκης, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αξιοποίησης στελεχών χαμηλού προφίλ. Οι κ. Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης και Ευθυμίου τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με στελέχη πρώτης γραμμής. Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι, κατά την άποψή της, το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να παράσχει κανένα στέλεχος για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι οι κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης συμπεριφέρονται σαν να είναι μόνιμοι υπουργοί. Ο κ. Χρυσοχοΐδης εκνευρίστηκε όταν στην εκτίμησή του πως πρέπει να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση όσοι κρίνονται επιτυχημένοι ο κ. Ανδρουλάκης τον ρώτησε από πού αντλεί την πεποίθηση πως είναι και ο ίδιος επιτυχημένος (ο κ. Χρυσοχοΐδης). Ο κ. Λοβέρδος αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν ψήφισε τον Μαραβέγια ο ελληνικός λαός», ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Χρυσοχοΐδης απείλησαν ότι δεν θα παραστούν ξανά στην επταμελή. Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν είναι πρόβλημά του.
Η εμπλοκή στη σύσκεψη οδήγησε σε καθυστέρηση τη συνάντηση στελεχών από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, όπου συζητήθηκαν χθες το απόγευμα βασικά στοιχεία της απόπειρας να σχηματιστεί κυβέρνηση, όπως το προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας και ο χρονικός της ορίζοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :