Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Εμπορικός κανιβαλισμός στο Περού. Πουλούσαν ανθρώπινο λίπος!


Simply unbelievable! Ο πλανήτης σοκαρισμένος! Αν και σήμερα αμφισβητούνται πολλοί απ' τους ισχυρισμούς της συμμορίας!
Συμμορία στο Περού, με την ονομασία Los Pishtacos, παραδέχτηκε ότι σκότωσε δεκάδες χωρικούς με σκοπό να πουλήσει το λίπος τους για να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα ομορφιάς. Ποιες άραγε εταιρείες ενδιαφέρονται για τέτοια «προϊόντα»; μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα.
Η ονομασία της συμμορίας αναφέρεται σ’ ένα δαίμονα που σκοτώνει τα θύματά για να πάρει το λίπος τους. Τέσσερα μέλη έχουν ήδη συλληφθεί ενώ επτά παραμένουν ασύλληπτα. Η αστυνομία κατέσχεσε πακέτο που αργότερα διαπιστώθηκε ότι περιείχε ανθρώπινο λίπος. διαβάστε περισσότερα
Η συμμορία έχει πολυετή δράση και φέρεται να ευθύνεται για την εξαφάνιση μεγάλου αριθμού ανθρώπων, μεταξύ αυτών και παιδιά, από τις επαρχίες Χουανούκο και Πάσκο. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι γνωστός, αν και υπολογίζεται σε περίπου 60. Το λίπος των θυμάτων λέγεται ότι πωλούνταν προς 15.000 δολάρια το κιλό σε ευρωπαϊκές εταιρείες που φτιάχνουν προϊόντα ομορφιάς. Θεωρείται επίσης πιθανό η συμμορία να έκανε και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.
«Χρησιμοποιούσαμε μια wincha για να κόψουμε τα κεφάλια τους. Κρεμάγαμε τα διαμελισμένα πτώματα από γάντζους, και μετά ανάβαμε έξι ή οκτώ κεριά από κάτω τους, και περιμέναμε δυο τρεις μέρες για να στάξει το λίπος στο μπουκάλι»
Πάντως σήμερα έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση πολλοί απ' τους ισχυρισμούς των μελών της συμμορίας. Ειδικοί διατυπώνουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο η μέθοδος των μελών της ευσταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :