Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Μήπως το ΠΑΣΟΚ … μεγαλουργεί και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Έχω χάσει λογαριασμό πόσο καιρό κυβερνάει ο ΓΑΠ, αλλά θα σας κάνω εγώ τον απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του, και ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη, γιατί θα είμαι κυνικότερος απ΄ ότι συνήθως.
Μια χαρά τα έχει καταφέρει ο ΓΑΠ. Αν το δείτε από την σκοπιά του ιδίου, ή μάλλον του περιβάλλοντός του. Γιατί μπορεί εσείς ή εγώ να κοπτώμεθα για την εθνική ακεραιότητα, ή την ελληνική ιστορία, ή την οικονομική αποτελεσματικότητα, ή την ελευθερία της αγοράς, αλλά αυτά ποσώς ενδιαφέρουν τον μικρό κύκλο των κυβερνώντων μας. Αυτό που τους νοιάζει είναι τι εντυπώσεις αφήνουν και πόσο καιρό θα καθίσουν στις καρέκλες τους και πόσες δουλειές θα κλείσουν για λογαριασμό των συμφερόντων που τους στήριξαν και τους στηρίζουν.
Αν το δείτε από αυτή την σκοπιά, μια χαρά τα έχουν καταφέρει.
Κατ’ αρχάς σε μια τρελή και δύσκολη κατάσταση, δεν φταίνε αυτοί.Φταίνε οι προηγούμενοι, φταίνε οι κακοί ξένοι, οι Αγγλοσάξονες, οι Γερμανοί, οι κερδοσκόποι, η … Γκόλντμαν, η Μούντυς κλπ.
Δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί προσπαθούν να μας προστατεύσουν, να μας στηρίξουν, αλλά ο κακός Γερμανός μας σπρώχνει στον κακό Αμερικάνο και το ΔΝΤ, ή ο κακός Αμερικάνος μας σπρώχνει στον κακό Ναζί. Το έχουν πλασάρει έτσι ώστε, ανάλογα με τις .....

... προκαταλήψεις μας, κάποιος άλλος φταίει.
Και η εικόνα του ΓΑΠ;Ακούραστος και αξιοπρεπής, με ξένους ηγέτες, κάθε μέρα σε άλλη χώρα, μόνο αδρανής και τεμπέλης δεν είναι, αναζητεί στήριξη, και δίνει όραμα στους φτωχούς του κόσμου.
Οι υπουργοί του και αυτοί ακούραστοι, υφίστανται προσβολές από ξένους και κακούς κερδοσκόπους, άξεστους σεξιστές αγρότες, μοχθηρούς Κινέζους, και πορωμένους καταστροφείς του περιβάλλοντος.
Και ενώ όλοι μιλάνε για μέτρα και καταστροφή και καταποντισμό και κρυφά αμαρτωλά ομόλογα, η κυβέρνηση με το κεφάλι ψηλά προσπαθεί να μας προστατέψει.
Ναι, είπαν μερικά κακά πράγματα αλλά τα πήραν πίσω, δεν θα μας ψάξουν τις τράπεζες, θα μας προστατέψουν από πλειστηριασμούς, θα βάλουν τον Λαλιώτη να μαζέψει τους παλιούς αγωνιστές. Και παλεύουν ενάντια στους κακούς που θέλουν μέτρα, με την μετρολογία να έχει πάρει τέτοια διάσταση που να είμαστε έτοιμοι να πούμε: Αμάν! πάρτε μέτρα, δεν αντέχουμε άλλο.
Και μετά όλη αυτή την ταραχή, οι κακοί ξένοι μας επιβουλεύονται, αλλά οι ηγέτες τους μας «στηρίζουν».
Ο πολίτης «προστατεύεται».Ο πλανήτης θα σωθεί από την κλιματική αλλαγή, θα έχουμε δουλειές, μια νέα Ελλάδα, πολυπολιτισμική, όμορφη, πράσινη.
Θα σας πω εγώ τι έκανε μέχρι τώρα το ΠαΣοΚ.Χάιδεψε τους νεοταξικούς αριστερίζοντες και τα πρασινωπά ζόμπυς.Αύξησε κάτι φόρους στα ακίνητα και τα καύσιμα (άσχετα αν έχουν πάει στράφι με το αυξημένο κόστος δανεισμού).Αύξησε δύο φορές την τιμή που θα αγοράζει ο ΔΕΣΜΗΕ το αιολικό ρεύμα (που θα πληρώνουμε εμείς).Τρόμαξε λίγο τους πλούσιους και λίγο τους φτωχούς, αλλά οι ξένοι θα φταίνε για τα μέτρα, η κυβέρνηση θα τα απαλύνει και θα μας στηρίζει και θα μας προστατεύει.
Αριστοτεχνικό! Και η ΝΔ; Η ΝΔ ζει ακόμα με τα συμπλέγματα και τα προβλήματα της δεκαετίας του '60. Αλλά και εδώ το ΠαΣοΚ μεγαλουργεί. Με την απειλή των εξεταστικών, κατόρθωσαν και συσπείρωσαν, όχι την βάση που ανέδειξε τον Σαμαρά, αλλά την κατεστημένη μούχλα. Όχι ότι έχουν ξεφύγει οι Πασόκοι από τα δύσκολα, αλλά για την ώρα μεγαλουργούν.
/ Αναδημοσίευση από το blog Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη /

Δεν υπάρχουν σχόλια :