Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να διεκδικεί δάφνες διαφάνειας»

Αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών θα φέρουν τα κυβερνητικά μέτρα ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαικής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκι. Επίσης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα δώσει διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα πάρει ή αν προτίθεται να μεταθέσει τη συζήτηση στη Βουλή, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.
Κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου για «μπαράζ μυστικής διπλωματίας» και πως δεν ενημερώνει το λαό για τις διαπραγματεύσεις που κάνει και τα μέτρα που θα πάρει. Όπως ανέφερε .....

.... χαρακτηριστικά "η κυβέρνηση δεν διεκδικεί δάφνες διαφάνειας".
Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας εάν θα ανοίξει τα χαρτιά του ή θα μεταθέσει τη συζήτηση στη Βουλή, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.
Ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για ευρωπαϊκή κρίση και όχι αποκλειστικά Ελληνική και προανήγγειλε την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων και σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαικό επίπεδο με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Από τη μεριά του, ο Λ. Μπίσκι τόνισε πως στο παιχνίδι της κερδοσκοπίας κατά της Ελλάδας βρίσκονται και γερμανικές, καθώς και ότι η Γερμανία έχει σήμερα το υψηλότερο χρέος από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :