Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τα ψεύτικα τα λόγια και η ανικανότητα της κυβέρνησης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνονται μέτρα τα οποία θα σώσουν τον τόπο. Μέτρα πήρε πολλές φορές και ο Σημίτης και ο Καραμανλής. Με την επωδό και την ευχή «τα μέτρα και οι θυσίες του ελληνικού λαού, να πιάσουν τόπο».
 Περιττό να ερευνήσουμε αν πράγματι έπιασαν τόπο. Μάλλον τον έπιασαν τον τόπο και τον βάρεσαν αλύπητα! Ακόμα και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξαναπαίρνει μέτρα γιατί τα πρώτα δεν άρεσαν στην Μέρκελ και τον Σαρκοζί, τα λεφτά των οποίων προσπαθούμε να δανειστούμε. Και φυσικά θέλουν να ξέρουν αν μπορούμε να τα δώσουμε πίσω!
Γενικά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ως η πιο απροετοίμαστη κυβέρνηση που ανέλαβε με τόσο μεγάλες προσδοκίες τα ηνία της χώρας. Από τα ευχάριστα προεκλογικά αχαχούχα προσγειώθηκε απότομα στην δύσκολη πραγματικότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει με την ανικανότητα της κυβέρνησης να ελέγξει τον απέραντο κρατικό μηχανισμό και τα έξοδά της. Σίγουρα δεν μπορεί να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Μην το ξαναλέμε! Λεφτά δεν υπάρχουν. Υπήρχαν μόνον ως αναφορά στα χαρτάκια του Γιωργάκη. Οι περικοπές που καλούνται να εφαρμόσουν αφορούν πρωτίστως το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ, μια και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός (επιτυχία και αυτή του Καραμανλή) ελέγχεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το ΠΑΣΟΚ.
Γι’ αυτό αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα η μάχη μεταξύ νέου ΠΑΣΟΚ και κράτους που ελέγχεται από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Τη νοοτροπία του τουλάχιστον. Θα μου πείτε δεν είχαν σχέδιο για τη χώρα και τις λεπτομέρειες θα κοίταζαν; Μόνο που σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι λεπτομέρειες κρίνουν την πορεία στα μεγάλα και μείζονος σημασίας. Οι λεπτομέρειες κρίνουν το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :