Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας

.... για τη συμπλήρωση ενός έτους από την μεγάλη επιχείρηση του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Πάντως μόνο 3 χιλιάδες μέλη της Χαμάς συμμετείχαν σε δημόσια εκδήλωση μνήμης, ενώ οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι αγνόησαν την επέτειο.

Οι σειρήνες ήχησαν τον πρωί της Κυριακής σ’ ολόκληρη της Λωρίδα της Γάζας, την ίδια ώρα που .....
Ισραηλινά αεροπλάνα είχαν αρχίσει να βάλουν στόχους της Χαμάς στις 27 Δεκεμβρίου του 2008. Το Ισραήλ είχε πει ότι επιχειρήσεις δια αέρος και εδάφους στόχευαν να σταματήσουν τις επιθέσεις με ρουκέτες από την Γάζα στις εβραϊκές κοινότητες.

Μέχρι να επιτευχθεί κατάπαυση πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις 18 Ιανουαρίου του 2008, 1.400 Παλαιστίνιοι είχαν χάσει τη ζωή τους και 13 Ισραηλινοί. Απ’ τους βομβαρδισμούς επίσης καταστράφηκαν μεγάλα τμήματα της Γάζας τα οποία οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν μπορέσει να ξανακτίσουν.

Σε ανακοίνωσή του την Κυριακή ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, επεσήμανε «ότι επικρατεί μία αίσθηση απόγνωσης» στους κατοίκους της Γάζας που ανέρχονται σε ενάμισι εκατομμύριο, και που το ήμισυ αυτών είναι κάτω από 18 ετών. Ο κ. Μπαν πρόσθεσε ότι η μοίρα του λαού της Γάζας και των Ισραηλινών γειτόνων τους είναι αλληλένδετη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :