Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Που το πάει ο Σαμαράς; Δεξιότερα ή στο βάθος «κήπος»;


Στην αγωνία του ο Σαμαράς και οι μυστικοσύμβουλοί του να ανταγωνιστούν το ΛΑΟΣ, για υφαρπαγή ψήφων, στρίβουν διαρκώς και δεξιότερα. Αφενός για να δείξουν τις διαφορές τους με το ΠΑΣΟΚ που τείνει κεντροδεξιότερα, πιέζοντας το Σαμαρά να πάει δεξιότερα. Και αφετέρου για να δημιουργήσουν νέο ιδεολογικό στίγμα, εντελώς διαφορετικό από το πρώην Μαξίμου. Στην αρχή δημιούργησαν τη φήμη ότι μεγαλοστελέχη του ΛΑΟΣ εγκαταλείπουν το κόμμα τους και «επιστρέφουν» στη δεξιά πλέον νέα ΝΔ. Η τακτική αυτή αποδείχτηκε καταστροφική. Ακόμα και εάν υπήρχαν τέτοιες προθέσεις κάηκαν πρόωρα.
Ένα από τα στελέχη του ΛΑΟΣ που συμπαθούν ιδιαίτερα οι μυστικοσύμβουλοι του Σαμαρά και μάλιστα εμπνέονται από την ιδεολογία του είναι ο Μάκης Βορίδης. Πιστεύουν ότι η φυσική του θέση είναι δίπλα στον Αντώνη. Θα έδιναν τα πάντα για να εισχωρήσει στο επιτελείο τους.
Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι ο Σαμαράς δεν έχει .... στόχευση και αυτό θα το πληρώσει πανάκριβα! Όταν δεν ξεκαθαρίζει την ακριβή πολιτική του θέση και προκαλεί σύγχυση στο ιδεολογικό του πλαίσιο, η σύγχυση αυτή περνά και στον κόσμο. Ο Σαμαράς πρόκειται να χάσει και τους σκληρούς δεξιούς (του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής και λοιπές βασιλοχουντικές δυνάμεις) και προς το κέντρο, που στην κεντροδεξιά εκπροσωπείται από το λεγόμενο μητσοτακέικο. Το πρόβλημα είναι ότι στους σκληρούς λαϊκούς δεξιούς, το κέντρο, προκαλεί ναυτία και οι κεντρώοι βγάζουν καντήλες με το άκουσμα και μόνο ονομάτων όπως Μιχαλολιάκος, Πλεύρης, Άδωνις, Μανώλης, Λαζαρίδης και λοιπά …. Πολύ μεγάλη ιδεολογική σύγκρουση προβλέπεται στο εσωτερικό της νέας ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :