Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Εχουμε κράτος – τέρας!..


ΣΑΣ έγραφα προ ημερών ότι η αγωνιώσα κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, φορολογεί «ό,τι κινείται και ό,τι… δεν κινείται»! Δηλαδή τα αυτοκίνητα και το σπίτι του κοσμάκη…

…Προσπαθώντας να «βγάλει ξίγκι από τη μύγα»! (Οπου «μύγα» είναι ο φορολογούμενος πολίτης και «ξίγκι» το… πορτοφόλι του ή η τσέπη του!).
Την κρίση, όμως, αντί να την πληρώνει ο άτυχος φορολογούμενος, είναι ευκολότερο να την πληρώσει το παρασιτικό και σπάταλο κράτος…
Και μ’ αυτό θα ασχοληθούμε και πάλι σήμερα…

***
ΤΑ στοιχεία είναι επίσημα και δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση…
Ξέρετε ότι ..... στο Δημόσιο λειτουργούν σήμερα δύο χιλιάδες (2.000) ποικιλώνυμες Επιτροπές; Με ανυπολόγιστο αριθμό μελών –που μπορεί να ξεπερνούν τις 15.000– και με τις αμοιβές τους που είναι αδύνατον να υπολογισθούν (σε εκατομμύρια ευρώ, βέβαια!..).
ΚΟΝΤΑ σ’ αυτές τις άχρηστες εν πολλοίς Επιτροπές προσθέστε και κάποιες χιλιάδες, επίσης άχρηστους, συμβούλους με αμοιβές «γκόλντεν μπόις»!..

***

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ επίσης ότι στο παρασιτικό Δημόσιο, εκτός από τα Υπουργεία και τους Οργανισμούς λειτουργούν και οκτακόσιες… (800) Υπηρεσίες, αμφιβόλου χρησιμότητος οι περισσότερες;

Υπολογίστε τώρα και 800 ακριβοπληρωμένα κτίρια και χιλιάδες μισθοδοτούμενους σ’ αυτές και προέδρους και διοικητάδες και γραμματείς και λιμουζίνες και οδηγούς κ.λπ. κ.λπ. (Πόσα δισ. ευρώ μάς κοστίζουν άραγε;).

ΚΑΙ από την προηγούμενη κυβέρνηση υποσχέθηκαν ότι θα καταργήσουν ή θα συγχωνεύσουν αυτές τις πολυδάπανες και άχρηστες Υπηρεσίες, αλλά τα σχέδια έμειναν πάλι στα χαρτιά!..

***
ΜΙΑ ακόμα πληγή της ανυπολόγιστης σπατάλης είναι η ελληνική ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!..
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αυτή στοιχίζει στον Ελληνα φορολογούμενο πάνω από 16 δισ. ευρώ τον χρόνο!..
Παράδειγμα: Για να στηθεί μια επιχείρηση, ο επενδυτής πνίγεται στη χαρτούρα, στα έξοδα και ταλαιπωρείται μήνες, ενώ χωρίς γραφειοκρατία όλες οι διαδικασίες θα τελείωναν σε πέντε το πολύ ημέρες!..

***
Η προηγούμενη κυβέρνηση, με νομοσχέδιο του υφυπουργού Χρ. Ζώη, προέβλεπε έστω και κατά 25% μείωση της γραφειοκρατίας, από την οποία θα εξοικονομούσε το Δημόσιο τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ!..
Ε, λοιπόν, σήμερα αγνοείται η τύχη και αυτού του χρησιμότατου νομοσχεδίου!

***
Αυτά, λοιπόν, και άλλα πολλά –όπως λόγου χάρη, η μείωση των 57.000 πολυτελών λιμουζινών του Δημοσίου – θα μπορούσαν να λύσουν την ελληνική οικονομική κρίση…
…Αλλά το σπάταλο και παρασιτικό κράτος είναι παντοδύναμο…
…Και εξακολουθεί να κυριαρχεί, εις βάρος των πολιτών του…
 
πηγή: Αδέσμευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια :