Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Το σκληρό και βαθύ ΠΑΣΟΚ… δείχνει τα δόντια του!

Τα πράγματα τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτα στο κυβερνών κόμμα. Τη σκυτάλη της εσωστρέφειας και των διαφωνιών πήρε σήμερα η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, (βλ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος) και περνά γενεές δεκατέσσερις τους Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση, ενώ από την 

κριτική δεν ξεφεύγει ούτε ο πρωθυπουργός.

Σε ανακοίνωση με τίτλο «Δεν αλλάζουμε και βουλιάζουμε» επισημαίνονται τα εξής:

Το φως που διαφαίνεται στο τούνελ είναι εκείνο της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας και της παρακμής με κύρια υπεύθυνη την κυβέρνηση και τον ερασιτεχνισμό που την διακρίνει.

1. Οι περισσότεροι υπουργοί μοιάζουν να μη νοιάζονται για το σήμερα και προετοιμάζονται για το αύριο ξεχνώντας ότι είναι οι υπουργοί του μνημονίου.

2. Οι διαφωνίες προσωπικές αλλά αντιφατικές και κενές νοήματος των κυβερνητικών παραγόντων έχουν οδηγήσει τους βουλευτές μας σε νευρική κρίση και αισθάνονται πλέον αδύναμοι να υποστηρίξουν την κυβέρνηση.

3. η πορεία που χάραξε η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο σπέρνει ανέμους και σύντομα θα θερίσει θύελλες.

4. Με τα αντιπαραγωγικά μέτρα που συνεχώς επιβάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η επανάκαμψη της Ελλάδας στις αγορές θα είναι προσδοκία και όνειρο μόνο των κυβερνητικών παραγόντων.

5. Χρειαζόμαστε ικανούς πολιτικούς πατριώτες για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον.

6. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες της χώρας. Να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να αντιστρέψει άμεσα την πορεία των οικονομικών πραγμάτων της χώρας.

7. Το οικονομικό επιτελείο απέτυχε παταγωδώς στον πιο κρίσιμο τομέα και η χώρα κινδυνεύει να ζήσει πρωτοφανείς καταστάσεις. Είναι ώρα για αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές.

8. Πρέπει να κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.

9. Η διαχείριση του γενικού συμφέροντος δεν είναι παιχνίδι για προσωπικές καριέρες ούτε για να παίζουν πεντόβολα στις κοσμικές παραλίες οι πολιτικοί του life style.

10. Οι εποχές πλέον είναι πολύ απαιτητικές και ας κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι την τελική ευθύνη θα την έχει ο ίδιος όπως ο Χ. Τρικούπης.

Και στο τέλος υπάρχει και το… υστερόγραφο: «Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ θα ήθελε να αποδώσει τα εύσημα στον κ. Ραγκούση όχι τόσο για τον αυταρχισμό του αλλά γιατί άνοιξε το επάγγελμα των συμβασιούχων με μπλοκάκια μήπως και σωθεί η ελληνική οικονομία».

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Τα παραμυθάκια περί " βαθέος " ΠΑΣΟΚ κλπ έχουν τελειώσει προ πολλού. Ο Παναγιωτακόπουλος και η παρέα είναι μια μειοψηφία στο κόμμα. Ασχοληθείτε καλύτερα με τον εμφύλιο στην δεξιά και αφήστε το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός δεν υποκύπτει σε πιέσεις και θα πάει την χώρα μπροστά. Οι εποχές του σεμνά και ταπεινά τελειώσαν οριστικά.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΜΕΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ: ΝΔ, ΣΥΝ, ΚΚΕ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΜΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ : ΠΑΣΟΚ, ΝΤΟΡΑ, ΚΑΡΑΝΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ.