Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Περίεργες δικαστικές συμπτώσεις και όχι μόνο

Ό,τι σημαντικό ενοχλεί το σύστημα της Συγγρού, περιέργως επιλύεται με παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Βλέπε υπόθεση Μαντούβαλου και πως τον ποδηγέτησαν λίγες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Φαίνεται ότι κάποιοι θεωρούν την Δικαιοσύνη τσιφλκίκι τους ή εργαλείο για να καθαρίσουν τον χώρο της Γνήσιας Δεξιάς. Μακάρι να κάνουμε λάθος, αλλά οι συμπτώσεις είναι 

πολλές και θα ήταν λάθος να μην εκφράσουμε τις αμφιβολίες μας.
Η δικαιοσύνη δεν είναι δεκανίκι κανενός. Επειδή πολλά ακούγονται για περίεργες διασυνδέσεις κλειστών και παρακρατικών κυκλωμάτων με το στενό περιβάλλον Σαμαρά και την περιρρέουσα "Πεφωτισμένη Δεξιά", καλά θα κάνουν να προσέχουν, γιατί οι κύριοι δικαστές με την στάση τους προκαλούν την κοινωνία και εξοργίζουν τον κόσμο. 
Σε καμιά σκανδαλώδη υπόθεση (ομόλογα, χρηματιστήριο, Siemens κ.λπ.) δεν επέδειξαν τόση σπουδή, όσο σε υποδεέστερες περιπτώσεις διώξεων που αφορούν πρόσωπα ενοχλητικά για το σύστημα Σαμαρά.
Η Δικαιοσύνη οφείλει να αποδεικνύει καθημερινά την αντικειμενικότητά της και τον κοινωνικό της ρόλο. Και όχι να στρώνει το χαλί σε επικίνδυνα κομματικά καθεστώτα που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και δόλια σχέδια. 
Όταν αλληθωρίζει προς την Συγγρού, τότε έχει δίκιο ο ελληνικός λαός να αμφισβητεί την εγκυρότητα της και να φοβάται ότι η ανεξαρτησία της έχει τρωθεί προ πολλού, από τον κομματισμό που κατατρώει τα σωθικά της ελληνικής κοινωνίας!

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΠΕ : "ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!!!.Και μετά απορεί για το 1,8% που παίρνει δημοσκοπικά! Ακομη και οι ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΑ ΜΜΕ (ΜΕΓΚΑ κ.λ.π) και σχεδόν ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ.Ακόμη και ο Κωλοτούμπας καιροσκόπος Καραντζαφερης πάει να αλλάξει γραμμή...!! Έμεινε αυτή και ο ΓΑΠ. Ίσα- ίσα που χωρούν στο... ελικόπτερο που ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...