Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχασαν την επαφή με τον κόσμο!

Ερώτηση: έχουν κάτι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ µε την κυβέρνηση – του ΠΑΣΟΚ; Προφανώς όχι. Τους χωρίζουν ανυπέρβλητες διαφορές; Ούτε. 
Θέλουν οι βουλευτές να πάρουν τις θέσεις των υπουργών, όπως τους καταλογίζουν ορισµένοι; Ενδεχοµένως µερικοί το θέλουν κι αυτό, αλλά πάντως δεν ισχύει για 


ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Οµάδα. 
Υπάρχουν τίποτε προσωπικά µεταξύ κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών; Ούτε κατά διάνοια. Μήπως τελικά θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση; Ούτε για αστείο.

Τότε γιατί στην ευχή δεν τολµούν κάποιοι υπουργοί να περάσουν την πόρτα των Κοινοβουλευτικών Τοµέων Εργασίας; Γιατί τα ακούνε από βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος ακόµη και στις Επιτροπές και στην Ολοµέλεια; Γιατί κάθε τόσο κάποιοι απειλούν να µην ψηφίσουν νοµοσχέδια;

Γιατί ανεβαίνουν στο βήµα για τυπικό κοινοβουλευτικό έλεγχο σε επιµέρους θέµατα και καταλήγουν να αµφισβητούν την κεντρική κυβερνητική κατεύθυνση, στην οικονοµία κυρίως;

Οι απαντήσεις προκύπτουν µε πέντε λεπτά συζήτησης µε έναν βουλευτή – ιδίως όσους έχουν εµπειρία από προηγούµενες περιόδους.

Η πρώτη είναι ότι υπάρχουν υπουργοί για τους οποίους η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι βάρος, αγγαρεία, αν όχι και ενόχληση. Θεωρούν τους «κοινοβουλευτικούς» αναγκαίο κακό, το οποίο πρέπει να υποστούν. Και τους αντιµετωπίζουν αναλόγως.

Η δεύτερη απάντηση είναι πιο ουσιαστική γιατί αφορά την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής. 
Με αυτή την πολιτική συγκρούονται οι βουλευτές και όχι µε τους υπουργούς. Δεν τους είναι εύκολο να προσπαθούν για τρεις µήνες να εξηγήσουν στις περιφέρειές τους γιατί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει άλλα µέτρα και ξαφνικά πρέπει να εξηγήσουν γιατί η κυβέρνηση... πρέπει να πάρει νέα µέτρα. 
Δεν τους ικανοποιεί ότι τη µία υποχρεώνονται να µεταφέρουν τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι «περάσαµε τον κάβο», «φάνηκε φως στο τούνελ», «τα δύσκολα πέρασαν» και την άλλη να τους αναγγείλουν ότι «δεν είµαστε ακόµη ούτε στη µέση του δρόµου». 
Οι βουλευτές έχουν κάτι που δεν έχουν αρκετοί υπουργοί και µερικοί δεν είχαν ποτέ στη ζωή τους: επαφή µε τον κόσµo. 
Κουβέντα µε τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ. Και εκεί τα βρίσκουν όλο και πιο σκούρα εξαιτίας της ανακολουθίας των κυβερνητικών χειρισµών. 
Και γιατί αντιδρούν όταν οι υπουργοί τούς λένε ότι κάνουν ό,τι καλύτερο µπορούν; Γιατί όπως θα έλεγε ο αµερικανός συγγραφέας Τζέιµς Κάµπελ: «Φοβούνται ότι αυτό είναι αλήθεια»!
/ / ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / / ΤΑ ΝΕΑ / /

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΠΕ : "ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!!!.Και μετά απορεί για το 1,8% που παίρνει δημοσκοπικά! Ακομη και οι ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΑ ΜΜΕ (ΜΕΓΚΑ κ.λ.π) και σχεδόν ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ.Ακόμη και ο Κωλοτούμπας καιροσκόπος Καραντζαφερης πάει να αλλάξει γραμμή...!! Έμεινε αυτή και ο ΓΑΠ. Ίσα- ίσα που χωρούν στο... ελικόπτερο που ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...