Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Παραιτήθηκε και ο Αθανάσιος Κούβελος από τη Νέα ΝΔ

Αίτημα διαγραφής μου, από τα μητρώα του κόμματος

Αποδέχομαι ότι, προαπαιτούμενο για την ύπαρξη των κοινωνιών, είναι η «διαφορετικότητα», η οποία απαιτεί ρητά την συνύπαρξη ευφυών και μη ευφυών ανθρώπων.

Διαπιστώνω λοιπόν ότι υπάρχει σωρεία κοινωνιολογικών φαινόμενων, που απορρέουν από την παραδοχή αυτή, όπως

1. Δεν είναι ασύνηθες το φαινόμενο ότι, άνθρωποι μειωμένων ικανοτήτων, μερικές φορές, να καταλαμβάνουν πρόσκαιρα σπουδαίες θέσεις στην κοινωνία. Επακόλουθο είναι, η υποκουλτούρα, η έλλειψη πνεύματος, η έλλειψη βαθειάς γνώσης των προβλημάτων, η αδυναμία ανάλυσης των δεδομένων και του σχεδιασμού, να ωθεί για λόγους αυτοσυντήρησης, στη μορφή «οργάνωσης ομοίων». Πρόκειται για ......
........ ενστικτώδη συλλογική αντιμετώπιση, των ικανοτέρων, από τους λιγότερο ικανούς.
2. Άτομα που χαρακτηρίζονται από παντελή έλλειψη προσωπικότητας, η οποία εκδηλώνεται με την μόνιμη απουσία γνώμης, για κάθε θέμα και από τον φόβο της ενδεχόμενης διαφωνίας με κάθε άνθρωπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση, «των βαθειά σκεπτόμενων και σοβαρών».
3. Για να συγκαλυφθούν τα επακόλουθα, φοβικά σύνδρομα, εφευρίσκεται η μνησικακία έναντι όλων και η άκριτη αποδοχή της θεωρίας της χρυσής μετριότητας, για να αισθάνονται βολικά.

Αυτά ήταν εν μέρει, χαρακτηριστικά γνωρίσματα και του πάλαι ποτέ μεγάλου κόμματος της ΝΔ, η οποία όμως, διαχρονικά, προσπαθούσε να εκφράσει, όλο και πιο ευρέα κοινωνικά στρώματα. Πράξεις και νοοτροπίες όμως και συμπεριφορές σαν και αυτές, που ανέφερα ανωτέρω, οδήγησαν το κόμμα στην οδυνηρή ήττα του Οκτωβρίου 2009 και την μεγάλη μερίδα της παράταξης, να του γυρνάει την πλάτη της.

Στη «νέα Νέα Δημοκρατία», ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί, αντί να διδαχθούν από το παρελθόν και από τα λάθη, όλες αυτές τις κοινωνιολογικά διαπιστωμένες παραδοχές, τις επιβεβαιώνουν πλήρως στον υπέρτατο βαθμό.

Η νέα ηγεσία του κόμματος καθημερινά αποδεικνύει ότι, δεν έχει τα ψυχικά αποθέματα να επιδιώξει ακόμα και να αντέξει μια μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη και την διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό των απόψεων, προαπαιτούμενα επιβίωσης για το κόμμα. Αντιθέτως επαναπροσδιορίζει συνειδητά την στόχευση της στο «μικρό αλλά καθαρό κόμμα, των ομοίων», αδιαφορώντας για την χώρα και τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Συνεπώς το να εξακολουθεί κάποιος ρομαντικά, η αν θέλετε μαζοχιστικά, μετά από 35 χρόνια συνεχούς συμπόρευσης με το κόμμα αυτό, να επιμένει να ταυτίζεται με αυτό, εξευτελιζόμενος, είναι τουλάχιστον αφελές.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω, την μικρή υπέρβαση μου, απαγορεύοντας στον εαυτό μου να παραμένω, όπως, πριν 80 χρόνια διαπίστωνε ο Κάφκα, «εκμεταλλεύσιμος….», από πολιτικά «μικρούς και ανασφαλείς», που περιορίζουν, η περιθωριοποιούν την παράταξη, ζητώντας σας, να με διαγράψετε από τα μητρώα του κόμματος.

Αθανάσιος Κούβελος

Δεν υπάρχουν σχόλια :