Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η απάντηση στο χθεσινό ερώτημα που αφορούσε τον Μηταράκη

Σήμερα οφείλουμε να σας απαντήσουμε στο ερώτημα που θέσαμε χθες. Την σχέση του Μηταράκη, συμβούλου επί των οικονομικών(αναπληρωτής τομεάρχης) και κουμπάρου του Σαμαρά με την ….. Marfin.

Ο Νότης Μηταράκης είναι στέλεχος ως γνωστόν του μεγάλου αμερικανικού fund, Fidelity (Η FIDELITY INVESTMENTS INTERNATIONAL είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης θεσμικών χαρτοφυλακίων στον κόσμο).
Συχνά μάλιστα εμφανίζονταν στον τύπο ως «Ο Νότης Μηταράκης της Fidelity»! Έτσι συμμετέχει και στην «Συμβουλευτική Επιτροπή των Μετόχων» της Marfin I.G. Η εν λόγω Επιτροπή αποτελείται από 12 μέλη, καθένα από τα οποία εκπροσωπεί έναν από τους δώδεκα μεγαλύτερους μετόχους (με εξαίρεση την εταιρεία Dubai Financial LLC, η οποία συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Ο Νότης εκπροσωπεί στην Επιτροπή, όπως καταλαβαίνετε, την FIDELITY INVESTMENTS.
Η συμμετοχή της Fidelity, στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG (Marfin Investment Group) έχει σχολιαστεί κατά καιρούς, ποικιλοτρόπως.
Με δεδομένο ότι η MIG είναι εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών (Private Equity), η συμμετοχή της Fidelity έχει κι ένα άλλο νόημα που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :