Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ολόκληρο το WikiLeaks on line στην «Ε»

Η «Ελευθεροτυπία» από προχθές φιλοξενεί στο σάιτ της ένα άλλο σάιτ. Το WikiLeaks. Συμμετέχει έτσι σε μια παγκόσμια κίνηση για να μείνει ζωντανή μια μεγάλη δημοσιογραφική αποκάλυψη: τα τηλεγραφήματα των διπλωματών των ΗΠΑ, το λεγόμενο Cablegate.
Διαθέτοντας το πρώτο ελληνικό mirror (αυτόματη ταυτόχρονη αναπαραγωγή) σε ολόκληρο το περιεχόμενο του WikLeaks, όπως αυτό εμφανίζεται, πράγμα που κάνουν και ...................
........................
εκατοντάδες άλλοι οργανισμοί και ιδιώτες στον κόσμο, η «Ελευθεροτυπία» επιλέγει να κάνει μια δημόσια δήλωση. Μια δήλωση ήδη γνωστή. Βρίσκεται στον ίδιο της τον τίτλο.
Δεν κρίνεται αν ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ένοχος ή αθώος, για το ένα ή το άλλο. Αυτό που υποστηρίζεται είναι η διαφάνεια. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν τι συζητούν κατ' ιδίαν οι κυβερνώντες. Στα δημοσιογραφικά καθήκοντα ήταν και θα παραμείνει ο έλεγχος της εξουσίας.
Στο wikileaks.enet.gr όλοι θα μπορούν να βρουν τα αυθεντικά τηλεγραφήματα. Η εφημερίδα και το enet.gr θα συνεχίσουν να παράγουν δημοσιογραφικό έργο από αυτά. Δηλαδή να αξιολογούνται, να βγαίνουν οι ειδήσεις που κρύβουν, να συνδέονται αυτές οι ειδήσεις με την πολιτική και διεθνή επικαιρότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :