Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Fidelity, Μηταράκης και Σαμαράς

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009 
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Fidelity ήταν ο μεγαλύτερος ξένος θεσμικός επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών για κάποια διαστήματα τα προηγούμενα χρόνια. 
Αρκετοί θυμούνται ακόμη την παρέμβαση της Fidelity πριν από λίγα χρόνια για να μην τοποθετήσει το Δημόσιο τον δικό του εκλεκτό ως εκπρόσωπο των μετόχων μειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΔΕΗ. 
Αν και στη Σοφοκλέους επενδύουν διάφορα funds της Fidelity, είναι γνωστό στους παροικούντες την Αθήνα ότι ο άνθρωπος που έχει επωμισθεί τις ....................
.........................
περισσότερες επαφές του ξένου οίκου στην Ελλάδα είναι ο Νότης Μηταράκης. 
Μάλιστα, ο κ. Μηταράκης, ο οποίος είχε την ευθύνη της έρευνας του αμερικανικού οίκου στην Ευρώπη μέχρι πρότινος, ζήτησε και ανέλαβε πρόσφατα την ευθύνη για τις τράπεζες της Ελλάδας και άλλων έξι χωρών της περιοχής. Στελέχη της Fidelity στο Λονδίνο έχουν λάβει τη σχετική ενημέρωση (memo) για το νέο πόστο του κ. Μηταράκη, που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα από 1ης Οκτωβρίου. 
Σημειώνεται ότι τα στελέχη του ξένου οίκου μετακινούνται σε άλλες θέσεις κάθε 2 χρόνια για να αποκτούν μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις. 
Πάντως, ο κ. Μηταράκης θα πρέπει να είναι πολύ απασχολημένος με ένα άλλο ζήτημα αυτή την περίοδο, αφού παντρεύεται τη Μαρία Δ. στις 18 Σεπτεμβρίου στο εκκλησάκι του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος (Αγία Παρασκευή), χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας Γρηγορίου. Κουμπάροι του ζεύγους θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του. Βίον ανθόσπαρτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :