Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό το Λούλη στη Ρηγίλλης

Η νεοδεξιά νομενκλατούρα της Ρηγίλλης έχει τους δικούς της μηχανισμούς προερχόμενους κυρίως από το επιτελείο της Πόλαν. Προσπαθούν να κόψουν κάθε σχέση με τους πρώην συμβούλους και αξιωματούχους μια και δεν εκτιμούν καθόλου ούτε τις γνώσεις τους, ούτε τη δουλειά τους. Τους φορτώνουν και την πρόσφατη ήττα παραβλέποντας τελείως την συμβολή τους στις νίκες των προηγούμενων ετών.
Δεν είναι τυχαίες οι τελευταίες εκτιμήσεις του Γιάννη Λούλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα ΝΔ. Εκτιμά ότι το Πασόκ παραμένει πολιτικά κυρίαρχο ενώ η ΝΔ δεν καρπώθηκε απολύτως τίποτα από την αλλαγή ηγεσίας. Συνήθως οι αλλαγές ηγεσίας προκαλούν κέρδη ακόμα και σε κόμματα που αντιμετωπίζουν μεγάλα εσωτερικά προβλήματα ή μόλις έχουν υποστεί εκλογική ήττα. Στην περίπτωση Σαμαρά, η κοινωνία δεν έχει συνειδητοποιήσει το στίγμα του νέου προέδρου. Αντιθέτως υπάρχει σύγχυση στη στρατηγική που ακολουθεί και τεράστιο πρόβλημα πολιτικών στελεχών.
Όταν ακούνε κάτι τέτοια οι στρατηγοί του ... συστήματος Σαμαρά τα παίρνουν στο κρανίο. Μα να λέει ότι δεν έχουμε στελέχη; Έχει γεμίσει η Ρηγίλλης από στελεχάρες της Πολιτικής Άνοιξης. Δεν τους βλέπει ο Λούλης; Το πρόβλημα είναι ότι αυτούς βλέπει ο γνωστός επικοινωνιολόγος και βγάζει τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :