Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Καταζητείται ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή

Τέσσερις είναι οι ύποπτοι που εμπλέκονται στην δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Οι τρεις είναι οι Ανδρέας Γρηγορίου, 32 χρόνων από το Τσέρι, Θεοφάνης Χατζηγεωργίου, 29 χρόνων από την Ανθούπολη και Κώστας Προεστού, 37 χρόνων από το Στρόβολο.
Η Κυπριακή Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του τέταρτου υπόπτου, ο οποίος και καταζητούσε από το βράδυ της Παρασκευής.
Πρόκειται για το Γρηγόρη Ξενοφώντος, 29 ετών, από τη Λευκωσία. Ο Ξενοφώντος φέρεται να είναι αυτός που καθοδηγούσε τους τρεις δράστες και τους έδινε πληροφορίες για να διαφύγουν μετά τη δολοφονία. Δεν έχει θεαθεί τις τελευταίες 2-3 ημέρες και εικάζεται ότι είτε κρύβεται είτε έχει διαφύγει στο εξωτερικό, με τη δεύτερη εκδοχή να είναι και η επικρατέστερη. Υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη (δηλαδή από την επομένη της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή) σε χώρα του εξωτερικού. Μάλιστα, κάποιες από αυτές τον φέρουν να βρίσκεται στην Μολδαβία. Άγνωστο βέβαια για το αν ο Ξενοφώντος έφυγε από τις ελεύθερες περιοχές ή από τα κατεχόμενα, αφού κατά τον χρόνο που φέρεται ότι διέφυγε, δεν είχε μπει στο stop-list, καθώς δεν ήταν ύποπτος.
Η ομολογία των τριών υπόπτων σε φίλους τους για το φόνο που ...


έκαναν, και οι πολλές συμπτώσεις που συνέδεαν τα γεγονότα, οδήγησαν τους ανακριτές στη σύλληψη τους.
Από την πλευρά τους οι τρεις ύποπτοι αρνούνται ότι ενέχονται στη δολοφονία και προβάλλουν διάφορους ισχυρισμούς, περισσότεροι από τους οποίους  καταρρίπτονται από μαρτυρίες.
Ο ανακριτής της υπόθεσης Θωμάς Ευθυμίου ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει στην κατοχή της τρεις μαρτυρίες που φέρεται να συνδέουν τους υπόπτους με τη δολοφονία, αλλά είναι ακόμα ανοικτή η έρευνα για τον εντοπισμό του ανθρώπου που διέταξε τη δολοφονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :