Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Όλους τους σφουγγάρισε ο Μιχαλολιάκος.

Μεγάλες φουρτούνες και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δράση του σκληρού Μιχαλολιάκου στην γραμματεία για την Αυτοδιοίκηση.
Με το πλασματικό και φτηνιάρικο επιχείρημα του ασυμβίβαστου στην ιδιότητα του αιρετού και του στελέχους της αυτοδιοίκησης έκοψε όποιον δεν διαθέτει πιστοποιητικά σαμαρικής καθαρότητας και δεν έχει κόψει ένσημα στο αξέχαστο κόμμα της ΠΟΛΑΝ.
Αυτό αφορά τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ουσιαστικά έπρεπε να κατασκευαστεί ένα επιχείρημα για να κοπούν τα στελέχη που δεν είναι αρεστά στον στενό κύκλο επιρροής του αρχηγού Αντώνη. 

Κάπως έτσι εκδιώχθηκαν από την Γραμματεία όσοι δεν ανήκαν στο σκληρό μπλοκ των σαμαρικών υποστηρικτών στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.
Ακόμα και αν έχουν διαπρέψει στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Ακόμα και εάν αποδεδειγμένα είναι έμπειροι σε αυτοδιοικητικά θέματα, και αιρετοί με μεγάλες πλειοψηφίες σε δήμους και νομαρχίες.

Περιττό να σας αναφέρουμε τις αντιδράσεις που ....

.... προκαλεί στο χώρο, η «δράση» του Μιχαλολιάκου. Για να προωθήσει τους "σκληρούς" σαμαρικούς στη γραμματεία (οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν περάσει από την ΠΟΛΑΝ π.χ. Παρρησιάδης, Πεντέας, Σιαμόπουλος, Κοσμίδης, Γεροντόπουλος κλπ) και για να ελέγξει τις διαδικασίες και τα πρόσωπα του χώρου της αυτοδιοίκησης.
Οι απίστευτες «διώξεις» έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ακόμη και σε φανατικούς υποστηρικτές του Σαμαρά, όπως επί παραδείγματι, ο δήμαρχος Κηφισιάς Ν. Χιωτάκης που θεωρεί εχθρική την στάση της ηγεσίας και του Μιχαλολιάκου απέναντι στους αιρετούς.
Αφού είδαν ότι ο Μιχαλολιάκος άδειασε τη Γραμματεία από αιρετούς αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Συμβούλιο Αιρετών Αυτοδιοίκησης. Ιδίως μετά από το κράξιμο που έφαγαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τον Καλλικράτη.
Ουσιαστικά το Συμβούλιο δημιουργήθηκε για να χώσουν ξανά αιρετούς στην Γραμματεία αλλά από το παράθυρο αυτή την φορά. Μόνο που και εδώ η μικροψυχία κυριάρχησε. Μόνο επιλογές των περίφημων πλέον «συμβούλων» προωθήθηκαν και στο συγκεκριμένο «Συμβούλιο»!
Έτσι από το 16μελές Συμβούλιο των δημάρχων και νομαρχών, μόνο 2 έχουν εκδηλωθεί υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Δημ. Καλογερόπουλος πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ και ο Κυριάκος Βιρβιδάκη. Δεν είχαν πολλά περιθώρια να τον αφήσουν απέξω, μια και είναι ο μόνος Δήμαρχος, μεγάλου Δήμου, από την Κρήτη.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η απουσία από το Συμβούλιο του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και του Προέδρου της ΕΝΑΕ και Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου.
Περιττό να σας πούμε ποιοι τους έκοψαν. Να σας αναφέρουμε μόνο ότι ο «σκληρός κύκλος» της Ρηγίλλης προδότες τους ανεβάζει, Ντορικούς τους κατεβάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :