Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δημοσκόπηση GPO-MEGA: Στο 9,6% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - Συγκλονίζεται ο δικομματισμός - 38% λένε «ναι» σε νέο κόμμα!

Συμβαίνει τώρα!
Τη δραματική κατάρρευση του δικομματισμού των «συγκατοίκων» επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της GPO που προβλήθηκε πριν από λίγο στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.
Σύμφωνα με την έρευνα το ΠΑΣΟΚ παίρνει ποσοστό 30,6% (-1,2 από προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας) και η ΝΔ βρίσκεται πίσω με 9,6 μονάδες, κινούμενη στο 21% (-0,1 από πρ. έρ.)... Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,9% (+0,2), ο ΛΑΟΣ με 6,9% (+0,1, σαφώς ενισχυμένος από τις τελευταίες εκλογές) και με 3,2% (-0,9) ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως βλέπουμε, τα δύο κόμματα μετά δυσκολίας ξεπερνούν το 50%! Επίσης, παρά τη σαφή μειωτική τάση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, η ΝΔ όχι μόνο δεν καρπώνεται, αλλά συμμετέχει στη… φθορά του ΠΑΣΟΚ, έστω και οριακά.
Δυναμική εμπιστοσύνης αυτήν την ώρα δεν διαθέτει κανένας από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς, ενώ είναι εντυπωσιακό εύρημα το 38% (!!!) που βλέπει θετικά την ίδρυση νέου κόμματος. Το ρεύμα αυτό, όπως εύστοχα παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, μπορεί και να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα των δραματικών εξελίξεων στο χώρο της Οικονομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :